ÎN CADRUL REUNIUNII DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE A CONSILIULUI EUROPEAN Democracy International cere populaţiei să convingă guvernele pentru o convenţie europeană

S.B.
Miscellanea / 20 iunie 2022

Sursa foto: Consiliul European (consilium.europa.eu)

Sursa foto: Consiliul European (consilium.europa.eu)

Organizaţia nonguvernamentală Democracy International, susţinătoare a democraţiei directe, solicită sprijinul populaţiei în convingerea reprezentant guvernamental în Consiliul Europei de a susţine o convenţie în cadrul şedinţei din 23-24 iunie.

"Nu a existat niciodată un moment mai interesant pentru Programul European de la Democracy International. Pentru prima dată în istorie, Parlamentul European a declanşat articolul 48 din Tratatul de la Lisabona pentru a solicita o convenţie a UE şi a lansa un proces de reformă democratică. Am cerut ca o nouă convenţie a UE să aibă loc de ani de zile, iar acum este aproape o realitate!

Există o problemă: Consiliul European.

Consiliul European se va reuni în perioada 23-24 iunie, iar pe ordinea de zi se află modul de urmărire a rezultatelor Conferinţei privind viitorul Europei, inclusiv a celor care necesită o modificare a tratatelor UE. Ei vor trebui apoi să decidă cu majoritate simplă dacă va avea loc modificarea tratatului prin intermediul unei convenţii. Calculele noastre interne cu Citizens Take Over Europe spun că este aproape o împărţire egală între membrii Consiliului pro şi împotriva unei convenţii" scriu cei de la Democracy International.

Organizaţia a implementat un sistem prin care cetăţenii pot trimite un e-mail direct reprezentantului guvernamental al ţării pentru a-i convinge să sprijine o convenţie la reuniunea Consiliului European de săptămâna aceasta.

Platforma de trimitere a e-mailului poate fi gasită AICI.

"Este posibil să se ajungă la o majoritate simplă în Consiliul European după luna iunie, dar va fi mai mult o bătălie dificilă. Momentul politic este chiar acum. Şi nevoia este chiar acum. Europa este ţinută ostatică de statele membre în cadrul Consiliului, care îşi folosesc dreptul de veto pentru a bloca orice propuneri sensibile, urgente şi atât de necesare pentru Europa. Singurul mod în care această dinamică a puterii poate fi schimbată este dacă există o modificare a tratatelor UE. Ajutaţi-ne să facem lobby pe membrii Consiliului pentru a sprijini o convenţie" conchid cei de la Democracy International.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb