În câteva zile, Buzăul ar putea începe testarea în masă

Ana Felea
Miscellanea / 29 aprilie 2020

În câteva zile, Buzăul ar putea începe testarea în masă

După ce, de la începutul crizei COVID -19, Buzăul a reuşit să se menţină în fruntea clasamentului naţional, cu cel mai mic număr de persoane infectate cu coronavirus, judeţul a înregistrat o creştere bruscă. De ieri, Buzăul are 20 de cazuri de COVID-19, după ce şase persoane, recent întoarse din Anglia au fost diagnosticate cu temutul virus.

" Primii doi diagnisticaţi, din cele şase persoane, sunt un bărbat în vârstă de 36 de ani şi o femeie de 19 ani, aflaţi într-un centru de carantină de pe raza judeţului Buzău, după ce au sosit din Anglia. Cei doi au prezentat simptome uşoare specifice Coronavirului şi au fost testaţi, rezultatele fiind pozitive. Pacienţii au fost transferaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat", se arată într-un comunicat emis de Prefectura Buzău.

Cei doi au primit rezultatul testelor în weekend, iar în urmă cu două zile au venit celelalte patru rezultate pozitive.

" Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în data de 27 aprilie, la nivelul judeţului Buzău, s-au mai confirmat 4 cazuri de infecţie cu Coronavirus, numărul total al cazurilor COVID-19 înregistrate până în prezent fiind de 20. Noile cazuri pozitive provin dintr-un grup format din 13 persoane venite din Anglia, pentru care s-a instituit măsura de carantină instituţionalizată timp de 14 zile, începând cu data de 24 aprilie. Cele 4 cazuri nou confirmate sunt contacţi direcţi ai cazurilor 15 şi 16 confirmate pozitiv în data de 26 aprilie, care fac parte din acest grup. Cele 4 persoane au fost transferate la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti", se arată într-un comunicat de la Prefectura Buzău.

Sute de persoane, încă în monitorizare

Numărul persoanelor aflate în monitorizare după ce s-au întors din zone roşii sau galbene de coronavirus a scăzut în ultimele zile. Mai exact, mai sunt puţin peste 200 de persoane în carantină şi 111 în izolare la domiciliu.Totuşi de la începutul monitorizărilor, în judeţul Buzău au ajuns aproape 9000 de persaone din zone roşii şi galbene de COVID -19, care ulterior au fost plasate fie în carantină fie în izolare la domiciliu.

În ciuda cifrelor care arată că la Buzău transmiterea comunitară a bolii a putut fi ţinută sub control, autotităţile de sănătate publică au început marea testare, odată cu includerea noilor categorii de persoane incluse pe lista celor testaţi în mod obligatoriu. Primii care au fost testaţi pentru Covid 19 au fost angajaţii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şiProtecţia Copilului. Mai exact, săptămâma trecută au fost testate peste 300 de persoane, iar rezultatele au arătat că nimeni nu a fost infectat cu coronavirus.

"Au fost transmise ultimele rezultate ale celor 303 teste făcute în cazul personalului de îngrijire care lucrează în azilele de bătrâni şi în adăposturile pentru persoanele cu handicap gestionate de autorităţi. Toate rezultatele primite de la Institutul Cantacuzino sunt NEGATIVE. Având în vedere problemele majore înregistrate în ţară la mai multe centre de ocrotire, care au devenit focare de infecţie cu noul Coronavirus, am solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să deruleze cu mare atenţie operaţiunea de prelevare de probe, operaţiune care a început de miercuri. Totul s-a desfăşurat contra-cronometru, având în vedere faptul că astăzi a fost programată schimbarea turei de serviciu la azile şi la adăposturi. Toţi angajaţii testaţi au început ieri lucrul şi vor fi izolaţi la locul de muncă timp de 14 zile, timp în care starea de sănătate a acestora şi a celor aflaţi în îngrijire va fi monitorizată medical. Cei care au ieşit ieri din tură au fost izolaţi la domiciliu şi vor fi testaţi", a declarat Leonard Dimian, prefectul Buzăului.

Totuşi, marea testare ar putea începe în câteva zile, când la Buzăul ar putea fi pus în funcţiune aparatul Real Time PCR. Pregătirile pentru punerea în funcţiune a aparatului de depistare a infecţiei cu noul Coronavirus sunt pe ultima sută de metri, acesta fiind amplasat în incinta Direcţiei de Sănătate Publică .

"Am efectuat astăzi o vizită la Direcţia de Sănătate Publică pentru a mă asigura că pregătirile pentru punerea în funcţiune a primului aparat Real Time PCR de la nivelul judeţului sunt în linie dreaptă. Am constatat că s-a finalizat etapa de amenajare a spaţiului în care va funcţiona laboratorul de testare pentru Covid-19 şi că cele mai multe dintre componente au fost amplasate corespunzător. Aparatul a fost achiziţionat de către DSP Buzău cu sprijinul financiar al Guvernului României, costul aparatului ridicându-se la aproape 500.000 de lei", a declarat prefectul judeţului Buzău, dl. Leonard Dimian.

Termenul avansat pentru activarea PCR-ului este începutul lunii mai. Personalul care va deservi aparatul Real Time PCR urmează să meargă la cursuri de specializare, iar în zilele următoare sunt aşteptate să ajungă la Buzău ultimele componente ale PCR-ului.

"Laboratorul de Biologie Moleculară în care va funcţiona aparatul Real Time-PCR este gata şi au început să se livreze şi componentele aparatului de testare. Astfel, la Buzău au ajuns: pentru camera de prelucrare a probelor şi extracţie ARN/ADN-ului: agitator tip Vortex; aparat pentru curăţarea/purificarea aerului, cu recirculare, cu lampa UV; pentru camera de preparare a reactivilor PCR: hotă PCR (pentru preparare mixuri) cu masa inclusă; pentru camera pentru reacţiile PCR: exicycler 96 RT PCR, cinci canale, calculator inclus; reactivi pentru testare; ExiPrep 16 Viral DNA/RNA; AccuPower SARS-Cov 2 Real Time PCR kit. Au mai fost achiziţionate şi hota bacteriologică, autoclav, cititor cod de bare şi imprimantă cu cod de bare, laptop şi imprimantă, combină frigorifică, precum şi mobilierul aferent. În următoarele zile, aşteptăm şi ultimele componente, iar cele două echipe care vor deservi PCR-ul vor merge la cursuri de specializare. Aceştia sunt ultimii paşi de urmat înainte de a începe activitatea de testare aici la Buzău", a explicat Ramona Fătu, chimist principal în cadrul DSP Buzău.

Odată pus în funcţiune aparatul Real Time PCR, Buzăul ar putea face circa 300 de teste pe zi.

"Mie îmi place să sper să începând cu prima decadă a lunii mai vom putea pune în funcţiune acest aparat.Acum personalul este la instruire. Aparaul poate face o sută de teste pe două ore, doar că la acestea doua mai trebuie încă două ore pentru pregătirea probelor. Cel mai probabil un ciclu de o sută de probe va dura patru ore, iar asta înseamnă că vom lucra cirva 300 de probe pe zi", a spus Carmen Scântei, medic epidemiolog DSP Buzău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb