ÎN CINCI ANI, Pipera va concentra o treime din piaţa bucureşteană a birourilor

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 28 octombrie 2008

Suprafaţa totală a clădirilor de birouri livrate până la sfârşitul anului 2007 reprezintă 15% din totalul stocului din Bucureşti. Ştefan Mărchitan, broker în cadrul Departamentului Comercial al "CB Richard Ellis Eurisko" a declarat că, pentru următorii cinci ani, se estimează că birourile din Pipera vor reprezenta circa 34% din stocul total la nivelul Bucureştiului.

Investitorii preferă zona Pipera datorită coeficienţilor de construcţie, care permit imobile cu suprafeţe mult mai generoase şi mai aerisite decât în centru, cu dezvoltări ample atât pe orizontală cât şi pe verticală. Domnul Mărchitan susţine că un alt atu al zonei este chiria, care ajunge la un raport de sub jumătate din nivelul înregistrat pentru spaţiile de birouri din centrul Bucureştiului.

Pipera are, încă probleme de infrastructură, dar autorităţile au luat deja unele măsuri. Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, pe şoseaua Pipera-Tunari, la tronsonul cuprins între Barbu Văcărescu şi intersecţia cu Bucureşti Nord, se efectuează lucrări pentru lărgirea cu încă o bandă pe sens, cât şi pentru construcţia unui pod peste calea ferată. Aceste investiţii au ca termen de finalizare anul 2009. În continuarea şoselei, către Centura Bucureştiului, cât şi pe strada Erou Iancu Nicolae se observă, în diverse stadii, aceleaşi lucrări de mărire a numărului benzilor pe sens.

Companiile care şi-au ales sediul în zonă provin din telecomunicaţii, auto, finanţe, FMCG şi IT. Majoritatea companiilor analizează acum beneficiile unei relocări majore, precum şi riscurile şi costurile aferente pentru a stabili temeinicia unei astfel de decizii. Relocarea unui "back office" sau a unui sediu principal într-o zonă din afara oraşului va reduce costurile imobiliare şi va îmbunătăţi fluxul de personal, fără a înregistra un impact semnificativ asupra costului cu forţa de muncă. Această tendinţă este valabilă în special atunci când cartierele rezidenţiale din afara oraşului devin tot mai numeroase şi ele pot oferi forţa de muncă potenţială pentru sediile de birouri sau "back office"-urile localizate aici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb