ÎN CIUDA UNOR SUSPICIUNI DIN PIAŢĂ AdePlast dă asigurări că îşi va respecta promisiunile asumate în prospectul de listare

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 octombrie 2013

AdePlast dă asigurări că îşi va respecta promisiunile asumate în prospectul de listare

Banii strânşi de pe piaţa de capital din oferta de listare a AdePlast vor merge către investiţia în fabrica de vată bazaltică, aşa cum şi-a asumat compania în prospect, "pentru că toate obiectivele declarate ale AdePlast din fiecare an au fost realizate", potrivit reprezentanţilor companiei.

Aceştia răspund astfel unor suspiciuni din piaţă, potrivit cărora AdePlast ar fi supraîndatorată, iar banii din ofertă ar fi, de fapt, destinaţi returnării creditelor, în special către banca UniCredit Ţiriac.

Reprezentanţii AdePlast ne-au declarat: "În ultimii trei ani, avem şase fabrici puse în funcţiune şi orice persoană care doreşte să devină investitor se poate prezenta la poarta oricărei fabrici să o viziteze. AdePlast este o firmă care are permanent porţile deschise.

Banii vor avea exact destinaţia declarată, având în vedere că pentru fabrica de vată bazaltică este un business plan elaborat şi aprobat la nivelul companiei. Mai mult, AdePlast a depus acest business plan şi în documentaţia pentru un ajutor de stat, care va fi destinat tot pentru această dezvoltare".

Plângeri faţă de produsele exportate în Ungaria

AdePlast recunoaşte că, în momentul în care a intrat pe piaţa maghiară, alţi producători i-au făcut reclamaţii privind neconformitatea produselor. "S-au făcut o serie întreagă de reclamaţii de către alţi producători, deoarece AdePlast este un competitor puternic, prezenţa sa fiind resimţită imediat pe piaţă. Aceste reclamaţii nu au oprit şi nu vor opri vânzările pe Ungaria", potrivit reprezentanţilor companiei.

Faptul că AdePlast va putea acorda dividende acţionarilor numai dacă îşi respectă clauzele din contractele cu UniCredit, de unde are credite de milioane de euro, a ridicat alte suspiciuni.

Potrivit AdePlast, însă, relaţia sa cu banca este foarte bună şi nu există probleme.

Pe lângă faptul că societatea a încheiat acte adiţionale la credite ca să poată acorda dividende, reprezentanţii AdePlast ne-au transmis că banca a sugerat companiei o suplimentare a liniei de credit cu încă două milioane de euro, atunci când rapoartele au semnalat o creştere substanţială a vânzărilor în luna septembrie 2013, faţă de septembrie 2012.

Aceştia ne-au spus: "Vânzările au crescut de la 21.813.399 lei, la 33.520.601 lei, în 2013 (creştere de 53,67 %). Această linie ne stă la dispoziţie şi poate fi accesată oricând avem nevoi suplimentare faţă de linia de credit actuală".

A fost cerută insolvenţa Schomburg

Un alt semn de întrebare asupra operaţiunilor AdePlast este colaborarea cu producătorul german Schomburg.

AdePlast a semnat în august preluarea licenţei, producţiei şi distribuţiei pe piaţa autohtonă a producătorului german, însă, în aceeaşi lună, Construcţia România SRL a cerut insolvenţa Schomburg România.

Reprezentanţii AdePlast ne-au precizat: "Cunoaştem această situaţie. Colaborarea noastră funcţionează fără probleme şi va funcţiona în continuare la fel. Suntem siguri că este o situaţie pasageră care se va remedia, dat fiind faptul că Schomburg este un gigant la nivel mondial şi nu va ajunge niciodată în insolvenţă".

Oferta publică pentru listarea AdePlast la Bursa de Valori Bucureşti a început pe 2 octombrie şi se va termina pe 15 octombrie, aceasta încheindu-se cu succes, dacă minimum 70% din acţiuni sunt vândute.

AdePlast a scos la vânzare 16,5 milioane de acţiuni, reprezentând 33,3% din capitalul social majorat al companiei în urma ofertei publice de vânzare, pentru care ar putea obţine o sumă cuprinsă între 57,8 milioane lei (13 milioane euro) şi 66,7 milioane lei (15 milioane euro).

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Ungaria nu e Romania. Acolo, daca exista plangeri pt produse neconforme, tu nu continui sa vinzi, dle Barbut, ca la tine acasa, nu poti arunca in piata toate mizeriile, ca aici. Si la cat de lacom si disperat esti, nu cred ca poti produce tu la standarde, caci la tine ideea e sa furi cat mai mult. Si la cantar, si la reteta. Deh, urla originile in tine...

    Iar dezinformeaza. O fi Schomburg gigant la nivel mondial, dar reprezentanta din Romania e un SRL sau SA ca oricare altul, care se supune legilor noastre, si pe care firma mama, daca e actionara, la nivel de cifra de afaceri de 500 mii eur o poate sacrifica fara probleme.

    Intrebarea este daca "preluarea" lui de catre Adeplast a fost pe bune, daca au avut intentii reale, sau s-a dorit doar o asociere cu un brand care sa mai fie niste praf in ochii potentialilor investitori.

    Sustin si incurajez listarile pe Bursa, mi se pare un semn de civilizatie si progres. Dar nu mi se pare normal sa vina nimeni si sa minta, dezinformeze, manipuleze, cosmetizeze un muribund, doar ca sa ia banii investitorilor, pentru ca dupa 6 luni sa putem spune cu totii "Adeplast, alt esec". ASTA e cel mai rau lucru care ni se poate intampla! 

    1. bai ..voi sunteti dusi frate ... pai au cerut unii insolventa Metro pentru un carton de oua si nu s-a intamplat nimic...cum sa accepte Schomburg sa dea faliment o subsidiara fie si din Romania ..VOI STITI CE IMPACT AR AVEA ACEST LUCRU LA PRESTIGIUL FIRMEI SI COTATIA EI LA BURSA????? Roade invidia in voi, hai sus in tribuna ... la spart seminte si dat cu parerea ... va pricepeti la asta !!!

      Prietene, nu aveau cum sa ceara insolventa pentru un carton de oua, caci exista o limita legala de credit (10000 euro, din cate imi amintesc) peste care poti cere insolventa. Si am remarcat ca ai o obsesie cu semintele si tribuna... Poate vorbesti cu niste oameni care sunt jucatori deja, de multa vreme, dar care incearca sa mentina un cerc relativ elitist, nu sa primeasca toate scursurile in joc, la asta te-ai gandit, romanes?

      Cred sincer ca te imbeti cu apa rece. Cand vei da cu capul de pragul Bursei... sa vezi atunci distractie. Toate cele bune. 

    Si n-am inteles ce asigurari da. Asigurari verbale, exista asa ceva in Romania, in business? Cum adica da asigurari, ceva de genul "sa moara mamica mea ca fac fabrica"?!?! Pai succes investitorilor sa-l traga la raspundere in situatia asta (ca oricum n-au baza legala sa o faca). Oricum, nu ma asteptam ca "reprezentantii" Adeplast sa aiba simtul penibilului!

    sa vedeti cum fug manipualtori care au subscris pe transa mica doar sa creeze impresia ca exista cerere...de ce credeti ca au lasat revocarea la liber? pentru a atrage gastele in plasa evident.

    Felicitari bursa. Sunteti primul si singura pubicatie de specialitate care abordati acest subiectREAL SI ADEVARAT. aceasta listare, daca va fi succes va demonstra ca ati avut dreptate sa ridicati aceste suspiciuni. NU SE VA FACE NICI O FABRICA DE VATA. BANII VOR PLECA LA UNICREDIT IAR REPREZENTANTII CELOR CARE VOR SUBSCRIE SEMNIFICATIV VOR INCASA "COMISIOANE GRASE". NU E POSIBIL SA CUMPERI ASA CEVA IN ACESTE CONDITII DECAT DACA AI ALT INTERES.

    "EXPLICATIILE ADEPLAST" SUNT DE TOATA JENA.  

    Dupa primele 6 zile de ipo s-au dat doar 250 de ordine de cumparare din care 10 ordine reprezinta 50% din val transei deretail ( deci sunt manipulari) iar diderenra sunt ordine f mici ( 25-500 actiuni) care sunt date ptr numar si catevamai mari ( 2000-7000 act) care sunt apropiati care au fost rugati si oarecum finanrati. Cu toata isteria se reclame, treaba nu merge....

    1. de un amic:

      Daca studiati cu atentie Campania de denigrare a AdePlast veti vedea copia executarii dlui Juravle de la Swiss Capital.Primul atac in ziarul condamnatului Mihai Iacob de la Curentul.Apoi intra in joc analiza SSIF Broker cel ce si-a furat actionarii si a recunoscut public prin incheiere de tranzactii cu clientii.Apoi ataca din nou curentul si la a doua o parte a presei reia cele spus de ei.Intra in joc si avocatul lui dl Filimon castigatorul meciului cu dl Juravle.Filmon da telefoane pe la toti investitorii mari denigrandu-l pe Marcel Barbut .De ce il ataca Filimon pe Barbut ??Pentru ca il are pe teparul Pop Daniel director la Mindo si Firos care produc adezivi si polistiren.Urmeaza un scandal de proportii si procese de rasunet.Acesti indivizi fac cel mai mare rau pietii de capital prin ce au facut.Sa speram ca investitorii vor vedea motivul real al denigrarii Adeplast  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb