ZIARUL BURSA

09 octombrie 2013
Ediţia din 18.09.2024
Mircea Ursache propune ca SIF-urile să poată ţine AGEA cu cvorumuri mai mici

SIF1, RĂBDARE! Mircea Ursache propune ca SIF-urile să poată ţine AGEA cu cvorumuri mai mici

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 9 octombrie 2013

Vicepreşedintele ASF nu înţelege de ce SIF-urile nu pot investi în SIF-uri: "Cine are interesul să pună clopotul ăsta de la Cernobîl pe SIF-uri, în loc să lase să se mişte piaţa?" 

Decizia conducerii SIF1 Banat Crişana să diminueze capitalul social nu are putere juridică, consideră Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF pentru piaţa de capital, care susţine însă că SIF-urile trebuie să se alinieze Legii societăţilor comerciale, care permite întrunirea Adunărilor Generale Extraordinare cu cvorumuri mai mici faţă de actele constitutive.

Potrivit vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, în 2006, legea 31 cu privire la societăţile comerciale a fost modificată, luând în consideraţie directivele europene, astfel că toate companiile au dreptul să ţină AGEA cu un cvorum de o pătrime, la prima convocare, şi o cincime, la a doua, însă patru dintre cele cinci SIF-uri nu pot să facă acelaşi lucru, pentru simplul motiv că ele au alte limite trecute în actele lor constitutive.

Întrebat, ieri, de ce nu a discutat cu FMI schimbările aduse de Guvern Codului Insolvenţei, premierul Victor Ponta a declarat: "Au avut loc discuţii pe Codul Insolvenţei. L-am adoptat prin OUG pentru că neplata datoriilor la buget este o urgenţă, întrucât avem grad mic de încasare. O să vedeţi că va creşte semnificativ rata de colectare la buget după aplicarea noii legi a insolvenţei".

Avocaţii: "Guvernul a făcut praf Codul Insolvenţei"

ALINA TOMA VEREHACompanii / 9 octombrie 2013

Avocaţii practicieni în insolvenţă au criticat dur, în aceste zile, Ordonanţa prin care Guvernul a adoptat Codul Insolvenţei. Ei spun că Executivul a făcut praf legislaţia din domeniu, introducând în Cod prevederi neagreate de specialişti şi spulberând principii elementare ale insolvenţei.

---

Update 11:21 Avocatul Poporului contestă la CCR Ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa

Avocatul Poporului a contestat, astăzi, la Curtea Constituţională a României (CCR) Ordonanţa de urgenţă privind insolvenţa, invocând lipsa conformităţii unor dispoziţii legale din actul normativ faţă articolul 1 alineatul 5 şi articolul 15 alineatul 2 din Constituţie.

Potrivit lui Eugen Teodorovici strategia de alocare a fondurilor europene se va face pe regiuni începând de anul viitor întrucât descentralizarea este benefică pentru gradul de absorbţie.

Ponta: "România a câştigat pariul cu fondurile europene"

ALINA TOMA VEREHACompanii / 9 octombrie 2013

Premierul Victor Ponta apreciază că ţara noastră a câştigat pariul privind absorbţia fondurilor europene. Domnia sa a explicat ieri, în Parlament: "Istoria cu absorbţia fondurilor europene a pornit foarte prost, dar s-a finalizat bine.

VOCI WAG THE DOG

MIHAI ANTONESCUMacroeconomie / 9 octombrie 2013

Barry Levinson spunea că, fiind mai deştept decât coada, câinele poate da din ea.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Garda de Mediu Galaţi, verificări la exploatările OMV Petrom

Garda de Mediu Galaţi, verificări la exploatările OMV Petrom

ALEXANDRA CRĂCIUNCompanii / 9 octombrie 2013 /

Cutremurele care au avut loc în Galaţi, în ultimele săptămâni, dau "bătăi de cap" în continuare specialiştilor seismologi care au decis să apeleze la ajutorul unor experţi din străinătate pentru a stabili care sunt cauzele care au condus...

Reorganizarea Romplumb, gata la finalul lunii

A.C.Companii / 9 octombrie 2013

Planul de reorganizare a Uzinei Romplumb întocmit de administratorul judiciar al companiei va fi prezentat creditorilor la finalul lunii, urmând ca acesta să fie votat de instituţiile şi firmele înscrise la masa credală, potrivit unor datelor de...

Dynamic Selling Group şi-a adjudecat Ramplast

ALINA TOMA VEREHACompanii / 9 octombrie 2013 /

Licitaţia de ieri pentru vânzarea Ramplast (producătorul de profile PVC deţinut de Oltchim) are un adjudecatar - Dynamic Selling Group, ne-a declarat Niculae Bălan, unul dintre administratorii judiciari ai combinatului vâlcean.

Cultura trăncănelii

Cornel CodiţăEditorial / 9 octombrie 2013

Lumea vorbeşte! Fără comunicare, nu am putea realiza nici cele mai simple activităţi individuale şi colective. Muntele de vorbărie care apasă lumea de astăzi, însă, depăşeşte cu mult necesarul de comunicare. De unde provine surplusul şi cît ne...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo