TRAIAN BĂSESCU:  "Am trimis CSM o copie a acordului de coabitare"

Ziarul BURSA #Politică / 9 octombrie 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, aseară, că a trimis către CSM o copie a acordului de coabitare, menţionând, pe de altă parte, că felicită instituţia pentru promptitudinea cu care a răspuns cererii unui procuror de a-i apăra reputaţia.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Oana Schmidt-Hăineală a declarat, ieri, că plenul CSM a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară, pentru a se constata dacă declaraţiile din ultima săptămână, inclusiv cele făcut de Băsescu şi Ponta, încalcă sau nu independenţa justiţiei.

"Există necesitatea de a apăra sistemul justiţiei cu ce s-a întâmplat în ultima săptămână - declaraţia primului ministru, declaraţia preşedintelui, telefonul preşedintelui la procurorul general...Toate acestea trebuie să îşi găsească răspunsul într-un raport al Inspecţiei Judiciare", a declarat, legat de acest subiect, judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, citat de Mediafax.

Potrivit lui Dumbravă, este "inadmisibil" ca magistraţii să devină "prizonierii" unei lupte politice: "Este inadmisibil să aflăm că a existat un pact de coabitare pe funcţii în parchete. Nicio funcţie din sistemul judecătoresc nu trebuie să facă obiectul unui pact de coabitare. Sper să nu existe un pact de coabitare pe funcţiile de conducere, sper să fie un zvon al mass media, dar noi trebuie să aflăm şi putem, în urma unei verificări a Inspecţiei Judiciare".

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, ieri, că reputaţia profesională a procurorului DNA Lucian Papici a fost afectată de afirmaţiile premierului Victor Ponta, prin care îl consideră pe Papici "băsist, morarist şi macovist" şi spune că a instrumentat "dosare politice".

Înlocuirea procurorului Lucian Papici de la şefia Secţiei de combatere a corupţiei din DNA, prin încetarea delegării, a generat un imens scandal public, în contextul în care s-a produs la câteva zile după ce acesta a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului, în care a fost trimis în judecată, luni, vicepremierul Liviu Dragnea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb