ÎN CONTRA CURENTULUI Premium AEROTEC continuă să crească numărul angajaţilor

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 27 august 2012

Premium AEROTEC continuă să crească numărul angajaţilor

Compania Premium AEROTEC, care operează o fabrică în Ghimbav, a ajuns în prezent la aproximativ 500 de angajaţi, după ce în cursul acestui an au fost angajate circa 125 de persoane, ne-a declarat Jochen von Wurmb, directorul executiv al fabricii de la Ghimbav. Potrivit acestuia, până la finele anului se estimează că se va ajunge la 550 de angajaţi.

Fabrica din Ghimbav a companiei germane şi-a demarat producţia în ianuarie 2011, la opt luni după ce a început construcţia acesteia. Investiţia totală se ridică la 40 de milioane de euro, fiind realizată în două etape. "Fabrica din Braşov va continua investiţia şi în perioada următoare, fiind planificată achiziţia de utilaje şi echipamente noi de producţie. Aşadar, ne aflăm în continuare în proces de dezvoltare a zonei de producţie", a mai declarat von Wurmb.

Odată cu venirea concernului Premium AEROTEC la Braşov, şi-a început activitatea la Ghimbav şi compania BWB Surface Technology SRL, unul dintre importanţii furnizori ai fabricii, "aceasta ocupându-se de tratamentul de suprafaţă al reperelor metalice produse de către fabrica noastră din Ghimbav".

Profit din primul an

Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, compania a realizat în ţara noastră în primul an de activitate afaceri de 52,773 milioane de lei (11,77 milioane de euro), obţinând un profit net de 3,283 milioane de lei (peste 730.000 de euro). La nivel de concern, Premium AEROTEC are peste 7.000 de angajaţi şi a înregistrat o cifră de afaceri de 1,3 miliarde euro atât în 2010, cât şi în 2011.

Fabrica din Braşov a concernului produce şi asamblează componente metalice pentru toate programele de serie Airbus (familia A320, A330, A380). "Fabrica se axează, în primul rând, pe prelucrarea metalelor - frezare, strunjire şi debavurare. În momentul de faţă, zona de frezare se află în plin proces de dezvoltare, în condiţiile în care noi maşini de frezat sunt achiziţionate şi instalate în fabrică. Prelucrarea profilelor speciale prevăzute pentru construcţia structurilor de aeronave uşoare reprezintă o altă ramură de activitate a fabricii noastre", a mai declarat directorul executiv al Premium AEROTEC SRL.

Potrivit acestuia, "fabrica se concentrează şi asupra dezvoltării zonei de montaj ansamble şi subansamble pentru seriile Airbus (A320 Familie, A330 şi A380), această activitate des­făşurându-se în incinta celei de-a doua etape de construcţie a fabricii". Premium AEROTEC montează componente mici, iar începând de anul acesta, şi componente de dimensiuni mai mari, precum este traversa de rezistenţă a aeronavelor din familia A320, care atinge o lungime de 6 metri.

Comenzi în creştere

"Premium AEROTEC a devenit un jucător important pe piaţa structurilor aeronautice şi un partener de valoare pentru Airbus. Având în vedere accelerarea producţiei pentru programele de serie Airbus, Premium AEROTEC şi-a extins capacitatea de producţie construind noua fabrică din România. Numărul comenzilor pentru fabrica din Braşov primite de la clientul Airbus se află, conform planului, în creştere", a precizat Jochen von Wurmb.

Compania Premium AEROTEC este o divizie a grupului EADS (European Aeronautic Defence and Space Company). Grupul EADS mai este prezent în România prin producătorul de elicoptere Eurocopter (deţinut în proporţie de 49% de către IAR Braşov) şi prin Cassidian, companie care a dezvoltat proiectul de securitate a frontierelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb