ÎN INSTANŢĂ SIF3 solicită anularea cererii de convocare a acţionarilor

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 3 martie 2020

SIF3 solicită anularea cererii de convocare a acţionarilor

SIF-ul a făcut plângere penală împotriva lui Constantin Frăţilă, Crinel Valer Andănuţ şi Marius Moldovan pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă de înşelăciune

SIF Transilvania (SIF3) a solicitat Tribunalului Braşov suspendarea executării şi anularea cererilor de convocare a acţionarilor societăţii, ce au venit din partea unui grup din care fac parte Constantin Frăţilă, Crinel Valer Andănuţ şi Marius Adrian Moldovan, componenţi ai board-ului SIF-ului, se arată într-un raport al emitentului remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Grupul respectiv, ce deţine împreună 5,026% din SIF3, a solicitat convocarea acţionarilor cu mai multe puncte pe ordinea de zi, între care conformarea cu dispoziţiile Legii FIA, dar şi atragerea răspunderii directorului Mihai Fercală şi a preşedintelui Ştefan Szabo, precum şi a revocării hotărârii Consiliului de Supraveghere din data de 15 ianuarie a acestui an, privind desemnarea membrilor Directoratului pentru un nou mandat de patru ani.

Acţionarii SIF-ului îşi motivează solicitarea, îndeosebi, pe prejudicierea societăţii cu suma de 623.334 de lei, reprezentând despăgubiri (şi cheltuieli de judecată), acordată lui Frăţilă, pentru nepunerea în executare a unei sentinţe executorii.

De asemenea, grupul îl acuză pe Mihai Fercală de management defectuos şi neperformant al activelor SIF3 şi a filialelor sale sau de sume angajate nejustificat şi discreţionar din patrimoniul societăţii în interes personal în procese cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Pe lângă cererea de suspendare a executării şi anularea cererilor de convocare a acţionarilor societăţii, SIF-ul din Braşov a mai anunţat că a formulat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov,

împotriva lui Constantin Frăţilă, Crinel Valer Andănuţ şi Marius Adrian Moldovan, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă de înşelăciune, toate în legătură cu pretinse Hotărâri ale Consiliului de Supraveghere din 03 februrarie 2020, se mai arată în comunicatul de ieri a SIF-ului din Braşov.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Normal, ce putea altceva sa facă fercalezu’... ca doar nu o respecta legea la ai săi 70 de ani...

    1. Toti cei care au fost la conducerea celor cinci sif-uri trebuiesc anchetati de institutiile abilitate. Au intrat in conflict intre ei pentru ca stiu prea multe fapte ilegale savarsite .... Aici e nevoie de DNA pentru ca e vorba de milioane de Euro si actiuni infractionale... Dar cine ma asculta ?

    Deci asta ar fi al 81 dosar al lui Fratila ?

    Acum chiar te faci de ras Mihaita ! 

    Uameni buni, mai sunt cateva luni si cade pragul. Transati-va disputa atunci. Cine are bani si cojones cumpara 51%, iar celalalt e pa. Ce atatea plangeri penale, procese, manipulari in presa, postaci, etc?? F&F, vine vara, bine-mi pare, banii vostri au valoare, la mine in cont sa rasare (n-am gasit alta rima).

    1. Prin solicitarea de convocare AGEA se cere eliminarea pragului! Fercalezii nu vor sa o convoace... deci nu se tranșează nimic, ca e plantația stăpânului Fercală care nici măcar actiuni nu prea are... capisci??

      Pai de cand e nevoie ca o AGA sa aprobe ce o lege impune????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb