ÎN LUNA FEBRUARIE Numărul locurilor de muncă din SUA a crescut neaşteptat

G.U.
Internaţional / 5 martie 2021

Numărul locurilor de muncă din SUA a crescut neaşteptat

Locurile de muncă din SUA au înregistrat în luna februarie o creştere neaşteptată pe fondul scăderii noilor cazuri de COVID-19, accelerării ratelor de vaccinare şi a ajutorului de stat, relatează Reuters.

Salariile non-agricole au depăşit 379.000 de locuri de muncă luna trecută, după ce au crescut cu 166.000 în ianuarie, a declarat astăzi Departamentul Muncii. În decembrie, salariile au scăzut pentru prima dată în opt luni. Economiştii chestionaţi de Reuters anticipau ca în luna februarie locurile de muncă să crească cu 182.000.

Potrivit sursei citate, raportul privind ocuparea forţei de muncă atent monitorizat a oferit, de asemenea, o atenţionare pe măsură ce Statele Unite intră în al doilea an al pandemiei de coronavirus, recuperarea rămâne extrem de lentă, iar milioane de americani trăind perioade lungi de şomaj şi şomaj permanent.

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a oferit ieri o viziune optimistă asupra pieţei muncii, însă cu toate acestea a avertizat că revenirea la ocuparea deplină în acest an este "extrem de puţin probabilă".

Deşi rata şomajului a scăzut la 6,2% luna trecută de la 6,3% în ianuarie, aceasta continuă să fie subevaluată de persoanele care se clasifică greşit ca fiind "angajate, dar absente de la muncă", informează Reuters.

Piaţa muncii a răspuns lent la scăderea cazurilor zilnice de coronavirus şi a spitalizărilor, care a contribuit la creşterea cheltuielilor consumatorilor în ianuarie, ceea ce i-a determinat pe economişti să îşi actualizeze brusc estimările privind creşterea produsului intern brut pentru primul trimestru.

Din punct de vedere istoric, ocuparea forţei de muncă rămâne în creştere cu aproximativ un sfert, iar recuperarea a început în februarie, la un an după ce economia a căzut în recesiune la începutul pandemiei de de SARS-CoV-2 în SUA.

Deşi milioane de oameni sunt şomeri, companiile se luptă să găsească muncitori, ceea ce contribuie la împiedicarea creşterii locurilor de muncă.

Pandemia menţine unii muncitori acasă, reticenţi în a accepta sau a reveni la locurile de muncă care ar putea să-i expună la virus.

De asemenea, a afectat în mod disproporţionat femeile care au fost nevoite să renunţe la locul de muncă pentru a avea grijă de copii, deoarece multe şcoli au rămas închise. Conform datelor Biroului de recensământ, aproximativ 10 milioane de mame care trăiesc cu proprii copii nu lucrau activ în ianuarie.

În ceea ce priveşte locurile de muncă vacante, acestea sunt în principal în industriile cu creştere ridicată, care au înregistrat rezultate bune pe tot parcursul pandemiei, precum: tehnologia informaţiei, inginerie, construcţii, asistenţă pentru clienţi, producţie, contabilitate şi finanţe.

Pandemia de coronavirus a modificat peisajul economic, iar multe dintre locurile de muncă din industria serviciilor pierdute probabil nu vor mai reveni, transmite Reusters.

Economiştii consideră că piaţa muncii îşi va reveni treptat, vaccinările crescând zilnic, chiar dacă ritmul declinului infecţiilor cu COVID-19 s-a aplatizat recent. De asemenea, se aşteaptă un impuls al angajării din planul de recuperare al preşedintelui Joe Biden, de 1,9 trilioane de dolari, care este în curs de examinare de către Congres.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. am zis ca isi revine piata muncii mai repede decat se asteapta oricine -> asa a fost :)

    1. stirile sunt facute sa te tina ocupat sau sa te manipuleze, nicidecum sa te informeze

      La câte tâmpenii spui zilnic pe aici ar fi și culmea să nu nimerești măcar câteva.

      Nici macar n-a nimerit-o

      Ai spus de inflatie si acum faci pe desteptul. Nu convingi pe nimeni

      Culmea ca aveai pe undeva dreptate, inflatia a cam sarit, dar tu insisti ca prostul ca ai fost clarvazator cu piata muncii!

      Ronald Klain WHCOS

      If you think today's jobs report is "good enough," then know that at this pace (+379,000 jobs/month), it would take until April 2023 to get back to whe rewe were in February 2020. 

      ce spune Ronald e o INTERPRETARE PERSONALA DE ANALIST

      cifrele in sine au fost bune 

      se astepta februarie la ianuarie o evolutie negativa de 6.5% somaj feb fata de 6.4% somaj ian.  

      uite ca a fost 6.3% 

      e treaba mea nu a altora cum ma cred eu.

      ;) :) 

      du-te lent si dureros dracului ! :)

      Mergi și te tratează. Medicina modernă face minuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb