ÎN LUPTĂ CU GABRIELA FIREA ŞI NICUŞOR DAN Ilan Laufer vrea să fie primar al Capitalei

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 21 iulie 2020

Ilan Laufer

Ilan Laufer

Ilan Laufer, fostul ministru PSD al IMM-urilor şi fost consilier al Vioricăi Dăncilă, a anunţat că va candida la Primăria Generală a Capitalei din partea partidului Platforma Social Liberală, formaţiune politică pe care o conduce.

"Candidez la Primăria Generală a Capitalei, pentru că m-am săturat de clasa politică actuală, de 30 de ani de minciună, incompetenţă, corupţie şi vrăjeală. Vreau să vă ofer o alternativă reală, tânără, civilizată şi cu viziune antreprenorială care vrea şi este pregătită să schimbe transparent, împreună cu voi, realitatea şi clasa politică actuală. Până la vârsta de 37 de ani, pe care o voi împlini în curând, am realizat mai multe proiecte şi am creat mai multe locuri de muncă decât toţi contracandidaţii mei la un loc, în administraţia publică, dar şi în mediul privat", a scris Ilan Laufer, pe pagina oficială de Facebook.

El a adăugat că, în perioada în care a fost ministru pentru Mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, a creat şi implementat "cel mai important şi de succes proiect din istoria antreprenoriatului românesc" - "Start-Up Nation".

Ilan Laufer a fost propus în toamna anului 2018, când PSD era condus de Liviu Dragnea, pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, dar a fost respins de preşedintele Klaus Iohannis. În urma gestului preşedintelui ţării, Ilan Laufer a declarat, în 20 noiembrie 2018, că Klaus Iohannis a respins numirea sa în fruntea Ministerului Dezvoltării din antisemitism. El a mai susţinut că i se pregăteşte un dosar penal "la comanda preşedintelui".

Acuzaţiile sale la adresa preşedintelui Iohannis au stârnit un val de reacţii negative, de dezaprobare şi de delimitare din partea directorului Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", Alexandru Florian, din partea preşedintelui Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, din partea intelectualilor evrei din România, a Centrului pentru Combaterea Antisemitismului, a reprezentantului comunităţilor evreieşti din România în Parlamentul de la Bucureşti, Silviu Vexler şi a istoricului Radu Ioanid, directorul Diviziei de Programe Arhivistice Internationale la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington DC.

O lună mai târziu, Laufer a anunţat că a fost numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, dar a demisionat în septembrie 2019 după ce Dăncilă nu l-a luat cu ea în vizita în SUA.

La 1 decembrie 2019, Laufer a anunţat lansarea partidului Platforma Social Liberală.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mie îmi inspiră încredere acest băiat. Îl votez clar.

    ultima glima a verii!!!

    evident total nereusita! 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb