ÎN MARTIE -APRILIE 2020 Site-ul Cocktail Holidays a întregistrat cu 35% mai puţine căutări faţă de acceaşi perioadă a anului precedent

M.I.
Miscellanea / 20 martie 2020

Site-ul Cocktail Holidays a întregistrat cu 35% mai puţine căutări faţă de acceaşi perioadă a anului precedent

Turoperatorul Cocktail Holidays se confruntă, în această perioadă, cu o serie de anulări şi amânări a pachetelor turistice care ar fi trebuit să se desfăşoare luna aceasta şi în aprilie, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, căutările de pachete turistice, pe site-ul turoperatorului, micşorându-se cu 35% faţă de perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, aproximativ 75 de vacanţe au fost anulate, în timp ce de 3 ori mai multe au fost amânate.

Astfel, din cauza pandemiei de coronavirus, cele mai afectate destinaţii sunt, aşa cum era de aşteptat, cele din Asia (China, Japonia, Coreea de Sud)şi din Vestul Europei (Italia, Spania, Franţa).

De asemenea, turiştii români care aveau dejà cumpărate pachete turistice (city break-uri, circuite sau sejururi) cu plecare în perioada martie-aprilie au solicitat turoperatorului anularea acestora. Acolo unde amânarea plecării nu a fostposibilă (în 5% dintre cazuri), vacanţele au fost anulate. Încazul pachetelor estivale, planificate în perioda iunie-septembrie 2020, nu au existat încă solicitări de anulare, ci doar intrebări referitoare la situaţia actual şi cum se preconizează a se proceda pe viitor.

Dan Goicea, director general al Cocktail Holidays a declarat: "Cele mai afectate sunt plecările din această perioadă şi programele de Paşte, care sunt în mare parte anulate. Probabil vor apărea şi alte cereri de anulări/amânări, în funcţie de cum va evolua pandemia în Europa. În ceea ce priveşte vacanţele estivale, puţini turişti au ales să se intereseze de condiţiile de anulare în acest moment, majoritatea sunând şi informându-se despre situaţia acestor vacanţe early booking pe care le-au rezervat. Pachetele noastre au o politică de anulare destul de permisivă, pornind de la 20% la sejururi şi penalităţile cresc doar cu a 30-a zi înainte de data plecării. Astfel, turiştii noştri au înţeles că este mai bine să mai aştepte înainte de a lua decizia de anulare".

"În plus, până la data de 30 aprilie, condiţiile de penalizare pentru rezervarile noi au fost reduse la minimum şi am introdus un grad mai mare de flexibilitate. Pentru întreg sezonul 2020, noi avemp rogramate aproximativ 45.000 de locuri, numărul celor care anulează fiind destul de mic raportat la această cifră", completează Dan Goicea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb