Grupul Garanti România (ce conţine Garanti Bank, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum) a înregistrat un profit net de 96 milioane lei, în primul semestru al anului în curs, au anunţat reprezentanţii Grupului. De asemenea, activele totale ale Grupului au urcat la 10,51 miliarde lei.
La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat un profit net de 78,1 milioane lei la finalul lunii iunie, rezultatele comerciale având o contribuţie semnificativă la acest rezultat. Volumul de credite al băncii s-a ridicat, în primul semestru al anului, la 6,96 miliarde lei, în creştere cu 7,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, depozitele au înregistrat o majorare a volumului de 18,5%, la 6,84 miliarde lei, toate liniile de business contribuind la această creştere, mai arată sursele citate.
În prima jumătate a anului, portofoliul de carduri al Garanti Bank a crescut cu 10%, ajungând la aproape 300.000 de carduri emise. Totodată, reţeaua naţională de POS-uri Garanti s-a extins, în primele 6 luni, şi a crescut cu 15%, depăşind 12.000 de unităţi.
Indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt la un nivel confortabil, cu o rată a creditelor neperformante situată cu un punct procentual sub media pieţei, în timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante prin provizioane a depăşit media pieţei, conform celor mai recente informaţii disponibile la nivelul sistemului bancar.
Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group România, a declarat: "Vom continua evoluţia ascendentă şi dezvoltarea sănătoasă pe piaţa din România, ca parte a strategiei noastre pe termen lung, de a creşte în mod eficient şi de a fi un partener financiar de încredere pentru clienţii noştri, pe toate segmentele de afaceri".
Instituţiile financiare nebancare ale Grupului au înregistrat, la rândul lor, rezultate solide în primul semestru: Garanti Credite de Consum - profit net de 10,5 milioane lei, iar Garanti Leasing - profit net de 7,3 milioane lei.
Grupul Garanti România este deţinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), care are ca acţionar majoritar grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). În primele şase luni ale anului, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 3,12 miliarde lire turceşti (773,83 milioane euro), active de 335,94 miliarde lire turceşti (83,85 miliarde euro), în timp ce contribuţia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash şi non-cash) în valoare de 272,98 miliarde lire turceşti (68,13 miliarde euro). TGB deserveşte 14,5 de milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail.
BBVA are un volum consolidat al activelor care se ridică la 702,43 miliarde euro, iar în prima jumătate a anului instituţia a înregistrat un profit net atribuibil de 2,3 miliarde euro.