ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI ÎN CURS, Omniasig a plătit despăgubiri de aproximativ 10,5 milioane euro pentru daunele transportatorilor

George Forcoş
Bănci-Asigurări / 7 septembrie 2016

În prima jumătate a anului în curs, Omniasig a plătit despăgubiri totale de aproximativ 10,5 milioane euro pentru daunele provocate de transportatori, în baza poliţelor RCA, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, informează compania prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în fiecare zi, compania gestionează, în medie, peste 23 de dosare de daună RCA pe segmentul transportatorilor, cu mult peste celelalte categorii de autovehicule asigurate de companie, achitând despăgubiri, în fiecare zi, de aproximativ 58.000 euro. Aceste plăţi reprezintă o treime (35%, în primul semestru din 2016) din cuantumul despăgubirilor totale acordate de companie, în baza poliţelor de răspundere civilă auto.

"Companiile de asigurări sunt acuzate, din ce în ce mai des, în ultima perioadă, de ajustarea politicii lor tarifare pe RCA, fără să fie luată în considerare creşterea semnificativă a daunalităţii pe segmentul transportatorilor şi a despăgubirilor acordate în baza poliţelor RCA.

Linia asigurărilor RCA nu poate fi sustenabilă fără o calibrare permanentă, în baza acestor evoluţii, iar lucrurile ar putea fi îmbunătăţite printr-un efort comun, al tuturor celor implicaţi, de la autorităţi şi companii, până la asociaţiile profesionale şi organizaţii guvernamentale, pentru creşterea nivelului de educaţie şi siguranţă rutieră. În acest context, noi suntem permanent aproape de clienţii noştri şi le oferim asigurări personalizate, care ţin cont de frecvenţa şi severitatea daunelor, iar un istoric fără daune determină întotdeauna un tarif RCA redus. De asemenea, compania noastră este mereu deschisă dialogului şi îşi doreşte să găsească mereu soluţiile optime pentru asiguraţii noştri", a declarat Mihai Tecău, preşedinte Directorat Omniasig Vienna Insurance Group.

Despăgubirile totale plătite de Omniasig, în 2015, pe segmentul marilor transportatori, în baza poliţelor RCA, se ridică la 73,22 milioane lei (aproximativ 16 milioane euro). Compania de asigurări susţine că frecvenţa daunelor la camioane de peste 16 tone este de peste două ori mai mare decât la toate celelalte vehicule de acest tip şi de peste trei ori mai mare raportat la întreg portofoliul RCA al companiei.

Frecvenţa daunelor la autobuze este de circa 1,5 ori mai mare raportat la întreg portofoliul RCA, iar dauna medie la autobuze este de peste 3 ori mai mare raportat la întreg portofoliul RCA.

"Primele de asigurare se stabilesc în funcţie de o serie de factori, dintre care cei mai importanţi sunt frecvenţa şi severitatea daunelor. Problema primelor mai ridicate se manifestă doar la mijloacele de transport grele, unde atât frecvenţa, cât şi severitatea daunelor justifică aceasta. Această problemă nu este una generală, ci apare doar în cazuri izolate, care au explicaţii clare, justificate de comportamentul pe şosele al acestor mijloace de transport. Rezolvarea reală constă în schimbarea comportamentului pe şosele, şi nu în măsuri administrative ori legislative la nivelul pieţei de asigurări", spune Bogdan Tudor, Membru Directorat, Chief Underwriting Officer, Omniasig Vienna Insurance Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb