ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI 2022 AROBS raportează venituri consolidate de 212,6 milioane de lei

F.D.
Piaţa de Capital / 24 noiembrie 2022

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, raportează venituri operaţionale la nivel consolidat de 212,6 milioane de lei, în primele nouă luni din 2022, o cifră de afaceri de 209 milioane de lei, EBITDA de 55 milioane de lei, şi un profit net consolidat de 38,3 milioane de lei, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, rezultatele consolidate la nouă luni includ, de asemenea, parţial, performanţele înregistrate de noile companii achiziţionate de AROBS începând cu decembrie 2021, cu sprijinul capitalului atras de la investitorii BVB. Prin urmare, performanţele financiare ale Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România) şi a grupului Nordlogic sunt reflectate în cadrul grupului AROBS începând cu lunile ianuarie, iulie şi respectiv, august 2022.

"Anul acesta a fost unul în care, cu sprijinul investitorilor BVB, am accelerat dezvoltarea grupului AROBS prin realizarea de tranzacţii M&A, dar şi prin creştere organică pe pieţele şi industriile unde suntem deja prezenţi. În primele nouă luni din 2022, am finalizat două tranzacţii, AROBS Engineering şi grupul Nordlogic, iar în prezent, lucrăm cu cele două companii la procesul de integrare a acestora în cadrul AROBS. Rezultatele financiare aferente primelor nouă luni ale anului ne dau încredere că strategia noastră de dezvoltare începe să dea roade şi ne motivează să continuăm în această direcţie. Obiectivul nostru este ca în următorii cinci ani, AROBS să fie un grup care reuneşte cât mai multe companii antreprenoriale româneşti din zona de IT sub umbrela sa şi prin intermediul căruia antreprenorii vor avea posibilitatea să-şi ducă afacerile la următorul nivel ", a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

În primele trei trimestre ale anului, AROBS a continuat să crească din punctul de vedere al rezultatelor financiare atât prin noi proiecte majore în zona de servicii software, cât şi prin atragerea de noi clienţi în zona de furnizare de produse. La creşterea semnificativă a cifrei de afaceri la nivel de grup au contribuit şi noile companii achiziţionate: Berg Software (pentru 9 luni) cu 12,3 milioane lei; AROBS Engineering (pentru 3 luni) a contribuit cu 11,6 milioane de lei, în timp ce grupul Nordlogic (pentru 2 luni) a contribuit cu 2,7 milioane de lei.

În ceea ce priveşte bugetul pentru 2022 la nivel consolidat, AROBS a realizat în primele nouă luni ale anului, 93% din veniturile preconizate pentru întreg anul curent, 77% din EBITDA şi 67% din profitul net. Conform bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2022, AROBS vizează anul acesta venituri de 227,5 milioane de lei, EBITDA de 71,3 milioane de lei şi un profit net de 57,3 milioane de lei.

În paralel cu publicarea rezultatelor aferente primelor nouă luni ale anului, în data de 24 noiembrie 2022, AROBS a încheiat prima etapă a programului propriu de tip Stock Option Plan, prin care au fost alocate unui număr de aproximativ 300 angajaţi, specialişti din cadrul echipei AROBS, 3.040.396 acţiuni proprii.

AROBS Transilvania Software este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piaţă de aproximativ 788 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. AROBS decelereaza puternic.La semestru,fara Enea si Nordlogic consolidate(scrie mai sus ca intra incepand cu iulie prima si apoi a doua) avea profit net de 29 mil.Acum are 38 cu tot cu alea.Deci a facut doar 9 mil profit net in T3,mult sub trimestrele celelalte.datorii pe TL crestere de la 0 la 11 mil Euro=achizitii.

    La scadere profit cu 11% ei spun ca e nesemnificativ fata de estimari.La fel cu marja.Pai daca scaderea marjei de la 25 la 17% nu e semnificativa te intrebi care e pragul de semnificatie pentru ei?

    Salariile bubuie dar asta era stiut,o sa mai creasca in soft si de aia scade profitabiliatea si o s-o tina tot asa.Marja era nesustenabila,folosea doar pentru atras capital.Are cash deci va mai face achizitii,poate mai inspirate decat astea care nu au adus nimic deocamdata. 

    1. corect

      Q1 14,9 Q2 14 Q3 9,3 

      nu suna deloc incurajator

      ajunsese si asta unicorn  

      Crunta dezamagire! Se contura ca o firma serioasa, e cat restul Aereo la un loc aproape. Te asteptai la comunicare mai corecta a prognozelor la fiecare trimestru, nu la surprize asa neplacute.Pacat,mare pacat!

      rezultatele sunt foarte bune, au consolidat doar perioada de cand au facut achizitiile, anul viitor vor integra profiturile tuturor companiilor

      citeste cu atentie  

      Ma distreaza cum faci de ras toate firmele pe care le sustii ori ce crezi tu ca vrei sa faci LOL

    Proiecțiile financiare la

    nivel consolidat inculd 

    veniturile și rezultatele 

    obținute prin integrarea în 

    cadrul grupului a: AROBS 

    Pannonia, AROBS 

    Software Moldova și 

    AROBS Track Moldova, 

    nefiind incluse estimările 

    de creștere ca urmare a 

    eventualelor achiziții. 

    57.345.700 profit net consolidat estimat 

    Alt Memorandum facut sa prostim lumea  

    Ori e plina de greseli raportarea ori nu se intelege ce bramburesc ei pe acolo.In sinteza aia cu bullets stil powerpoint se raporteaza la Iunie 2022,in tabelele cu consolidat in loc de 9 luni 2021 se raporteaza totla Semestru 2022.Alaturi pe indiviual se raporteaza la Tr.3 2021.Naiba mai intelege ,e gresit cu totul,trebuie refacut cu Erata.

    1. premiul 1 ARIR pentru cele mai conforme rapoarte :)) o fi fost la misto

    o companie de crestere, sunt multumit de rezultate in calitate de actionar, consolidarile se vor vedea anul viitor in intregime, putem estima cresteri importante de profit si cifra de afaceri

    FELICITARI  

    Persoana careia ii plac toate rezultatele la toate companiile o fi Hanga? =))

    Doar atata s a putut. O sa bage mare M&A ca sa acopere ca impresie prabusirea rentabilitatii

    cand vor consolida toate companiile din grup, inclusiv cele anuntate recent si inca una doua tranzactii, estimez dublarea profitului si cresterea considerabila a cifrei de afaceri

    detin AROBS, ma consider actionar multumit  

    La AROBS si altele de pe AEro fara lichiditate si pe trend descrescator a ramas market makerul BRK incarcat cu ele pe house.Strategia castigatoare e sa-i varsati cand ii prindeti bidul ca incet incet le va vinde si el si va accentua scaderea.Cum nu mai cumpara nimeni asa cum se vede,nu e intrebarea daca ci cat de repede le va da el de pamant ca sa cumpere mai ieftin sa-si scoata pierderile.

    1. mereu la astea cu MM vor pune ordine pe palierele de deasupra celui mare ca sa dea impresia de cumparare,cumpara cateva din ask,asteapta sa se stranga plevusca deasupra si apoi le varsa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb