ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI, Profitul Enel în România a scăzut la 221 milioane euro

S.A.
Companii / 13 noiembrie 2015

Profitul grupului italian Enel în ţara noastră, calculat înainte de taxe, depreciere şi amortizări (EBITDA), a scăzut în primele nouă luni la 221 milioane de euro, de la 227 milioane de euro în urmă cu un an, influenţat de evoluţia negativă a profitului operaţiunilor de retail, potrivit datelor publicate astăzi de grupul Enel.

Profitul EBITDA al operaţiunilor de retail a scăzut în intervalul ianuarie-septembrie cu 15 milioane de euro, la 19 milioane de euro.

Profitul EBIT, calculat înainte de deducerea dobânzilor şi taxelor, s-a redus cu 11,4%, de la 158 de milioane de euro în urmă cu un an la 140 de milioane de euro.

Veniturile s-au redus cu 0,8% în intervalul anualizat, de la 756 de milioane de euro în urmă cu un an la 750 de milioane de euro.

În primele nouă luni, Enel a produs 1,01 TWh de energie electrică, exclusiv din resurse regenerabile.

Enel Green Power România (EGPR), subsidiară a Enel Green Power, deţine o capacitate netă instalată, regenerabilă, de 534 de megawaţi. Din aceasta, capacitatea netă instalată din surse eoliene este de 498 de megawaţi, iar 36 de megawaţi din alte surse.

Conform datelor publicate astăzi, Enel Green Power a trecut pe o pierdere netă de 97 de milioane euro în trimestrul al treilea, după un profit de 102 milioane euro în urmă cu un an, în mare parte din cauza revizuirii în scădere a valorii activelor din România, cu 155 de milioane euro.

Decizia de reevaluare în scădere a valorii activelor din România a fost luată din cauza incertitudinilor legislative şi a condiţiilor din piaţă, se arată în raportul financiar al companiei.

În primele nouă luni, profitul net al Enel Green Power a scăzut cu 38%, la 245 milioane de euro, de la 395 de milioane de euro în intervalul similar din 2014, rezultatul incluzând reevaluarea în scădere a activelor din România.

La nivelul grupului Enel, profitul EBITDA a urcat în primele nouă luni cu 4,9%, la 12,16 miliarde de euro, în timp ce veniturile au avansat cu 3,6%, la 56 miliarde de euro.

Profitul EBIT al Enel a scăzut cu 11,7%, la 6,3 miliarde de euro, declinul reflectând reevaluarea în sens negativ a valorii activelor cu un total de 1,6 miliarde de euro în Rusia şi România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb