ÎN PRIMELE PATRU LUNI, Vânzările de autoturisme electrice şi hibrid în România au crescut de aproape două ori

M.I.
Companii / 27 mai 2017

Vânzările de autoturisme electrice şi hibrid în România au crescut de aproape două ori

Numărul autoturismelor ecologice achiziţionate de către cetăţenii noştri în primele patru luni ale anului a crescut de aproape două ori (181%) în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2016, până la 548 de unităţi, relevă statistica Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), transmit surse din presă.

Conform datelor oficiale, în perioada ianuarie - aprilie 2017, faţă de primele patru luni din anul precedent, ponderea autoturismelor «verzi» (electrice şi hibride) în totalul livrărilor realizate s-a situat la 1,7%. În această marjă, vânzările de maşini electrice 100% au crescut cu 142,1%, iar cele hibride cu 185,2%, potrivit Agerpres.

De asemenea, conform agenţiei, numai în luna aprilie a acestui an au fost comercializate 141 de maşini prietenoase cu mediul, în scădere cu 22,9% în comparaţie cu luna anterioară, când s-au înregistrat 183 de exemplare.

În topul celor mai comercializate mărci auto electrice 100%, în primele patru luni ale anului, primul loc a fost ocupat de BMW, cu 14 unităţi, urmată de Mercedes-Benz (11), Audi (7), Volkswagen (4), Volvo (3) şi Porsche (2), menţionează sursa.

De asemenea, cele mai multe maşini hibride vândute în ţara noastră, din ianuarie până în aprilie, au fost înregistrate de Toyota (451 de unităţi), urmată de Lexus (45), Kia (3), Land Rover, Mercedes Benz şi Ford (câte o unitate), potrivit Agerpres.

Statistica oficială arată că, la nivelul anului trecut, numărul autovehiculelor electrice şi hibride noi vândute în România a fost de 1.183 de unităţi, în creştere cu 138% faţă de anul 2015. Din acest total, 167 de exemplare sunt autovehicule 100% electrice, mai menţionează Agenţia.

Ministerul Mediului a anunţat că, începând cu data de 18 mai 2017, persoanele fizice şi cele juridice pot accesa Programele de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional - "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb