ÎN PRIMELE ŞAPTE LUNI ALE ANULUI Valoarea cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 17,4%

G.U.
Macroeconomie / 18 octombrie 2021

Valoarea cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 17,4%

Comerţul cu ridicata a înregistrat, pe ansamblu primelor şapte luni din acest an, o cifră de afaceri în creştere cu 17,4% faţă de intervalul similar din 2020, datorită activităţilor din comerţul specializat al altor produse (22,4%) şi al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (21,9%), arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate astăzi.

În perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2021, au mai fost consemnate rezultate pozitive în comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+18,7%), comerţul cu ridicata nespecializat (+17,4%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+17,4%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+11,5%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+9,1%) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+8,6%).

Potrivit INS, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 14,3%, la şapte luni.

Raportat la perioada iulie 2021 - iulie 2020, afacerile din comerţul cu ridicata, ca serie brută, s-au majorat cu 21,3%, datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+66,5%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+30%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+20,9%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+20,6%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+18,7%), comerţul cu ridicata nespecializat (+9,1%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+7,9%).

În schimb, comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu 5,5%, în perioada analizată.

Ca serie ajustată, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în termeni nominali cu 19,9%.

Datele INS arată că, de la lună la lună (iulie - iunie 2021), valoarea cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 10,2%, ca urmare a activităţilor înregistrate în comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+100,3%), intermediere în comerţul cu ridicata (+23,9%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+8,8%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,1%) şi comerţul cu ridicata nespecializat (+1,4%).

La polul opus s-au situat scăderi în: comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-7,4%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-2,1%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-0,2%).

De asemenea, acelaşi tip de afaceri, mai puţin cel din comerţul cu autovehicule şi motociclete, s-au majorat ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,7%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb