ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI: Bittnet Systems - pierdere la nivel de grup de 5 milioane de lei

Mihai Gongoroi
Piaţa de Capital / 30 august 2019

Bittnet Systems - pierdere la nivel de grup de 5 milioane de lei

Bittnet Systems (BNET) a înregistrat o pierdere netă la nivel consolidat de 4,99 milioane de lei în primele şase luni ale acestui an, în comparaţie cu un profit net de 0,4 milioane de lei în perioada similară a anului anterior, în condiţiile unei pierderi din exploatare de 4,11 milioane de lei venită pe fondul creşterii tuturor categoriilor de cheltuieli (în special cele ale Dendrio) într-o dinamică mai avansată faţă de venituri, reiese din raportul semestrial al emitentului, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din exploatare la nivel de grup au urcat cu 74%, la 40,09 milioane de lei, la 30 iunie 2019, de la 23,02 milioane de lei, în special pe fondul mai mult decât dublării încasărilor din vânzarea mărfurilor (printre care şi licenţe software 1,8 milioane de lei şi echipamente 3,4 milioane de lei) de la 14,19 milioane de lei la 29,42 milioane de lei.

Cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 102%, de la 21,87 milioane de lei la 30 iunie 2018, la 44,2 milioane de lei la 30 iunie 2019. Evoluţia a venit în contextul creşterii costurilor cu mărfurile cu 153%, la 27,62 milioane de lei de la 10,92 milioane de lei, la care s-au adăugat cheltuieli suplimentare cu personalul, majorate cu 357%, de 3,48 milioane de lei la sfârşitul S1 din acest an faţă de 0,76 milioane de lei la finalul S1 din 2018.

Constatarea unei pierderi financiare de 0,85 milioane de lei a adăugat la poziţia financiară completând rezultatul la nivel consolidat ale Bittnet în primele şase luni ale anului.

Totodată, serviciile din linia de business "integrare IT&C" a Bittnet au avut valoarea de 2,4 milioane lei, aproape la fel cu cele 2,5 milioane de lei din 2018, în timp ce linia de business IT training a crescut cu 78%, ajungând la 5 milioane lei.

Valoarea EBITDA la nivel individual e totuşi pe plus, cu o valoare de 1,2 milioane de lei, de la un minus de 0,37 milioane de lei, se scoate în evidenţă în raport, în care se mai adaugă că afacerile companiei au fost istoric mai bune în semestrul al doilea din an, ceea ce face conducerea "încrezătoare că activitatea Bittnet este pe o traiectorie foarte bună".

"Rezultatul net la S1 2019 este influenţat semnificativ de cifrele Dendrio, care contribuie la rezultatul consolidat cu o pierdere de 4,8 milioane lei din cele 5 milioane total. Atât în cazul Dendrio, cât şi în cazul Bittnet, cea mai semnificativă influenţă asupra profitului brut o au cheltuielile cu dobânzile (în creştere de la 0,68 milioane de lei lei la 1,37 milioane de lei). Compania va continua demersurile de întărire a situaţiei financiare prin derularea de operaţiuni de atragere de capital de tip equity", se mai arată în raport.

Pentru finalul anului, grupul a previzionat în bugetul său un profit net de 3,52 milioane de lei, respectiv un profit operaţional de 8,27 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ASA AM PORECLIT-O EU , IN ADANCUL MEU !!! E CEA MAI DELICIOASA ACTIUNE , CARE A APARUT , DUPA APRECIEREA MEA , PE MICA PIATA DE CAPITAL , DE AICI , DIN ROMANIA !!! O RECOMAND , TUTUROR !!! SI DE CE ??? PENTRU CA E O ACTIUNE , CARE , ORI TE FACE SA MERGI PE STRADA , MANDRU SI SEMET , SI BUCUROS DE TINE INSUTI , CA AI CUMPARAT-O , SI O AI IN PORTOFOLIU , ORI TE LASA INIMA , TE INPRASII PE JOS , SI AJUNGI PE PATURILE SPITALULUI ; TOT , CA AI CUMPARAT-O ; DE CE ??? FIINDCA URCA CU ZECI DE PROCENTE , SI SCADE , CU ZECI DE PROCENTE !!! AI ZICE , LA PRIMA VEDERE , CA E 1 ACTIUNE , DE OAMENI NEBUNI !!! DAR , NU E ASA !!! E PRIMA ACTIUNE , CU ADEVARAT , CAPITALISTA , DREPT , E 1 ACTIUNE '''''' ORI LA BAL , ORI LA SPITAL '''''' , CREATA PENTRU INVESTITORI , CARE SA MEARGA , LA BINE SI LA RAU , NU NEAPARAT , CU FIRMA , CI CU AFACEREA EI !!! SA-I VEDEM , IN CONTINUARE !!!

    1. Opreste dracu caps lock-ul ca ne omori pe totii

      Eu cred ca e o acțiune de viitor ... 3- 5 ani sa nu vinzi...!!!

      Cumpara cat mai multe in continuare! Cand nu o sa iasa cifrele nici la sfarsit de an ti le cumpar eu la 40 bani.

      mai viseaza Mike , BNET ai o actiune dificila daca nu ai rabdarea necesara esti mancat

       

      ????

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb