EFdeN, în parteneriat cu PENNY România, lansează "Ghidul pentru viaţă sustenabilă", o resursă destinată celor care doresc să adopte un stil de viaţă responsabil faţă de mediu şi sănătatea proprie, potrivit comunicatului remis redactiei. Ghidul oferă soluţii accesibile pentru reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor şi un consum responsabil, aplicabile în viaţa cotidiană.
"Ghidul pentru viaţă sustenabilă" vine ca o încununare a unui parteneriat de peste patru ani, timp în care PENNY România a susţinut primul oraş şi comunitate durabilă din Romania - EfdeN Sustainable City. Cu scopul de a transforma oraşele în care trăim pentru generaţiile următoare, proiectul EFdeN Sustainable City permite vizitatorilor să experimenteze viaţa într-un oraş sustenabil.
Împreună, PENNY România şi EfdeN promovează importanţa unui stil de viaţă sustenabil, prin adoptarea unor măsuri şi acţiuni prietenoase cu mediul.
Cu ajutorul acestui ghid, putem învăţa cum să fim mai responsabili în alegerile noastre, chiar şi în timpul pregătirilor pentru sărbători.
"Sustenabilitatea nu înseamnă să renunţăm la bucuriile sărbătorilor, ci să ne bucurăm de ele cu mai multă grijă pentru noi şi pentru mediu. Fiecare alegere contează, de la cadouri împachetate creativ până la meniuri bine gândite pentru mesele festive. Mai mult decât atât, ghidul oferă soluţii practice pe tot parcursul anului, pentru un stil de viaţă sustenabil în fiecare zi", a declarat Corina Fugaru, Board Member EfdeN.
Una dintre secţiunile cheie ale "Ghidului pentru viaţă sustenabilă" se concentrează pe reducerea risipei alimentare, fiind realizată cu ajutorul Chef-ului Cezar Munteanu. Aceasta include reţete originale pentru utilizarea resturilor alimentare, tehnici de organizare a frigiderului şi sfaturi pentru planificarea meselor, astfel încât să se evite surplusul de mâncare.
"Ştiu ce înseamnă să preţuieşti mâncarea. Am făcut voluntariat în Africa, unde am văzut ce înseamnă să nu ai nimic de mâncare, zi de zi. Acolo am înţeles ce înseamnă să nu ai nimic: mâncare, apă, culturi agricole. Copiii din Africa merg, zilnic, kilometri întregi să caute apă. Mănâncă o dată la 2-3 zile, iar atunci pun deoparte şi pentru fraţii şi surorile lor. Când m-am uitat în ochii lor, am decis că nu voi mai arunca niciodată mâncarea şi că voi căuta toate căile să o folosesc la maxim," a declarat chef Cezar Munteanu.
Ce vei găsi în "Ghidul de sustenabilitate"?
● Cum să reciclezi eficient: Sfaturi detaliate pentru colectarea selectivă şi reducerea deşeurilor, chiar şi după ce desfacem cadourile de sărbători.
● Economisirea resurselor: Idei simple pentru a reduce consumul de apă şi energie acasă, mai ales în perioada rece.
● Alegeri alimentare inteligente: Reţete sustenabile şi alternative sănătoase la alimentele procesate, perfecte pentru mesele de sărbători.
● Mobilitate sustenabilă: Soluţii pentru deplasarea ecologică şi reducerea poluării urbane în drum spre întâlnirile de familie.
● Calcularea amprentei de carbon: Instrumente online pentru evaluarea impactului personal asupra mediului, chiar şi în timpul pregătirilor de sărbători.
Ghidul este disponibil online pe site-urile EFdeN şi PENNY.
Opinia Cititorului