ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI, Peste 9 milioane de lei, rezultat tehnic brut al Gothaer Asigurări Reasigurări

Simona Grigorescu
Bănci-Asigurări / 8 septembrie 2015

Primele şase luni ale anului au adus pentru Gothaer Asigurări Reasigurări un volum de prime brute subscrise de 36,41 milioane lei, conturând un portofoliu selectiv subscris de asigurător, într-o dinamică în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"În această etapă de dezvoltare a companiei, pentru noi este esenţială performanţa portofoliilor şi ne bucurăm să vedem că la şase luni rezultatul tehnic brut al companiei este pozitiv, ridicându-se la peste 9 milioane lei", declară Anca Băbăneaţă, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări.

"Sunt rezultatele eforturilor depuse de companie în demersul de a construi o operaţiune puternică şi sustenabilă. Încă mai avem paşi de făcut în modelul nostru de dezvoltare, nu am ajuns încă la nivelul de maturitate pe care îl aşteptăm pentru portofoliile subscrise care să fie suficient pentru a vedea menţinerea unui rezultat net pozitiv. Vedem însă şi aici o optimizare semnificativă a acestuia, înregistrând un rezultat net la şase luni îmbunătăţit cu peste 50% faţă de aşteptările pe care le aveam pentru prima parte a anului", mai declară directorul.

De asemenea, liniile de asigurări care au adus performanţe îmbunătăţite sunt în special asigurările agricole, asigurările de garanţii, dar şi asigurările auto CASCO, unde eforturile asigurătorului depuse în managementul portofoliilor sunt vizibile în rezultatele înregistrate. Performanţe în linie cu aşteptările au fost înregistrate şi pe celelalte forme de asigurare.

"Vedem pozitivă evoluţia Gothaer în România; nu este cel mai prielnic climat de creştere, dar cu echipa performantă pe care o avem aici, cu produsele competitive şi serviciile de top pe care compania le oferă suntem convinşi că rezultatele vor fi din ce în ce mai bune", declară Thomas Leicht, preşedintele Consiliului de Administraţie al Gothaer Asigurări Reasigurări.

Reamintim că strategia de intrare pe piaţa asigurărilor din România a grupului Gothaer a fost bazată pe preluarea unei companii de talie mică, redirecţionând un cost de achiziţie ridicat al unui asigurător de talie medie în investiţii într-o platformă modernă, sustenabilă, aliniată atât cerinţelor grupului german, cât şi unor standarde europene de calitate.

Asigurătorul se află în continuare în etapa de expansiune, nivelul investiţiilor în dezvoltarea operaţiunilor actuale, cât şi în alinierea la standardele Solvency II, fiind notabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb