ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI Romcarbon - venituri de 135 milioane de lei, în creştere cu 9%

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 august 2022

Romcarbon - venituri de 135 milioane de lei, în creştere cu 9%

Profit net de patru milioane de lei, cu 24% peste cel din prima jumătate a lui 2021

Romcarbon Buzău (ROCE) a obţinut, în primele şase luni ale anului, venituri de 134,6 milioane de lei, cu 9,2% peste cele din prima jumătate a lui 2021, în timp ce profitul net s-a ridicat la 4,06 milioane de lei, cu 24% peste cel din prima jumătatea a lui 2021, conform raportului publicat, ieri, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

"Cea mai mare provocare pentru primul semestru din 2022 au fost turbulenţele cauzate de conflictele geopolitice. Inflaţia drastică, întreruperea aprovizionării cu materii prime şi criza energiei sunt provocări nu numai pentru industria noastră ci şi pentru clienţii noştri"; se arată în raport.

Cheltuielile cu materiile prime şi consumabilele s-au ridicat la 101,86 milioane de lei, cu 13,5% peste cele din primele şase luni ale anului, în timp ce cheltuielile cu beneficiile angajaţilor au fost de 20,95 milioane de lei, apropiate de cele din perioada ianuarie - iunie 2021.

La nivel consolidat, Romcarbon a avut un profit net de 10,33 milioane de lei, cu 129% peste cel din prima jumătate a anului trecut. Pe lângă compania în sine, din Grupul Romcarbon fac parte Livingjumbo Industry, care a înregistrat un profit de 2,38 milioane lei, faţă de o pierdere de 1,27 milioane de lei în prima parte a lui 2021; RC Energo Install care a înregistrat un profit de 0,94 milioane de lei, în creştere cu 0,77 milioane de lei faţă de primul semestru din 2021; Green-Group, ale cărui performanţe s-au îmbunătăţit în primul semestru al anului, conform companiei. "Pentru a doua jumătate a anului 2022 trebuie să fim atenţi la provocările generate de conflictul geopolitic, de revenirea pandemiei, precum şi de recesiunea economică cauzată de inflaţia în creştere. Este o perioada fără precedent pentru afacere", se menţionează în raport.

Romcarbon Buzău este producător de plăci şi profile din plastic ce are şi activităţi în industria chimică şi de reciclare. Evaluarea bursieră a emitentului se ridică la circa 74 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb