ÎN PRIMELE ŞASE LUNI DIN 2020 Divizia fintech a grupului Alibaba şi-a majorat profitul cu 1.000%

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 august 2020

Jack Ma, fondatorul Alibaba

Jack Ma, fondatorul Alibaba

Ant Group şi-a publicat prospectul de listare

Ant Group Co., divizia fintech a gigantului chinez de e-commerce Alibaba Group Holding Ltd., a obţinut un profit de 21,9 miliarde de yuani (3,2 miliarde de dolari) în primele şase luni din 2020, cu peste 1.000% mai mare decât cel de 1,9 miliarde de yuani consemnat în semestrul întâi din 2019, conform prospectului de listare publicat ieri de companie.

Documentul arată că veniturile Ant Group au sporit cu 38% în acelaşi interval, la 72,5 miliarde de yuani, potrivit CNBC.

Ant Group ţinteşte o evaluare de circa 225 de miliarde de dolari în operaţiunea de listare a sa la bursele din Hong Kong şi Shanghai (pe piaţa STAR), după cum afirmau recent unele surse citate de Bloomberg. Listarea este aşteptată să aibă loc în săptămâniile viitoare, iar dacă operaţiunile se vor derula conform planului, va fi cea mai mare din toate timpurile, depăşind IPO-ul lansat anul trecut de gigantul petrolier saudit Aramco, care a atras 29,4 miliarde de dolari.

Potrivit Bloomberg, în prospectul depus ieri la Bursa din Shanghai, compania a arătat că va lista acţiuni noi reprezentând cel puţin 10% din capitalul său. Anterior, sursele menţionate spuneau că Ant Group intenţionează să vândă 10% din acţiunile sale prin Bursa din Shanghai şi alte 5% pe piaţa din Hong Kong.

Ant Group, societate cu sediul în Hangzhou, este deţinută în proporţie de 33% de Alibaba Group Holding şi controlată de fondatorul Alibaba, Jack Ma. Hangzhou Junao, entitate controlată de directorii Ant şi Alibaba, are în proprietate 20,66% din societate, iar Hangzhou Junhan, care deţine acţiuni în numele angajaţilor Ant, are o participaţie de 29,86%.

Ant este compania care domină sectorul plăţilor mobile din China, oferind împrumuturi, operaţiuni de plăţi, asigurări şi servicii de gestionare a activelor prin intermediul aplicaţiilor mobile. Cunoscut în trecut ca Ant Financial, grupul financiar susţinut de Jack Ma a crescut substanţial în baza platformei de plăţi Alipay, unul dintre cele două servicii majore de profil din China, care are 1,3 miliarde de utilizatori la nivel mondial. De-a lungul anilor, Ant Group şi-a extins baza de clienţi ca să-şi majoreze veniturile şi profiturile.

Compania chineză vrea să folosească banii obţinuţi din IPO pentru expansiunea serviciului său de plăţi peste hotare şi să-şi consolideze capacităţile de cercetare şi dezvoltare, potrivit prospectului de listare. De IPO-ul care va avea loc la Hong Kong se ocupă China International Capital Corp. (CICC), Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co. şi Morgan Stanley. Credit Suisse este coordonator global al tranzacţiei, conform unor surse citate de Bloomberg.

De IPO-ul de la Shanghai se ocupă CICC şi CSC Financial Co.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb