ÎN PRIMELE ZECE LUNI "Fata Asigurări" a înregistrat un volum de prime brute subscrise de 18,5 milioane lei

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 noiembrie 2007

"Fata Asigurări" a înregistrat un volum de prime brute subscrise de 18,5 milioane lei

Acţionarii Fata Asigurări au hotărât mărirea capitalului cu 7 milioane lei pe 8 octombrie, până la 15 milioane lei, pentru investiţii în dezvoltarea sistemului IT, a reţelei naţionale de vânzări şi în promovarea companiei, a spus directorul general adjunct al firmei, Paul Ciobotaru, citat de NewsIn.

Fata Asigurări Agricole are în prezent un capital social de la 8 milioane lei.

"Strategia Fata Asigurări Agricole este aceea de a deveni punctul de referinţă al asigurărilor agricole din România, oferindu-le producătorilor agricoli un pachet diversificat şi complet de asigurări, care să includă produse de asigurări generale (agricole şi non-agricole), toate necesităţile şi cerin-ţele partenerilor de afaceri", se spune într-un comunicat publicat ieri de companie.

În următorii ani, Fata Asigurări doreşte să obţină şi să păstreze un echilibru între asigurările agricole şi cele non-agricole.

În primele zece luni ale anului, societatea a înregistrat un volum de prime brute subscrise de 18,5 milioane lei, 60% din această sumă fiind reprezentată de asigurările agricole. În acelaşi timp, societatea a plătit daune la culturile agricole asigurate de peste 14 milioane lei, din care peste 6,5 milioane lei reprezintă daune de peste 100.000 lei, plătite în 38 dosare de daună.

Printre cele mai mari daune sunt cele plătite către TCE 3 Brazi - Punctul de lucru Insula Mare a Brăilei (2,3 milioane lei), Jidvei (750.000 lei), Podgoriile Tohani (620.000 lei), Euro Rin Bacău (550.000 lei), Prescom Mureş (300.000 lei) şi Danova Brăila (300.00 lei).

În aceeaşi sedinţă a adunării generale, acţionarii au hotărât schimbarea numelui societăţii Fata Asigurări Agricole în Fata Asigurări, ţinând seama de structura portofoliului şi de strategia acţionarului societăţii de a dezvolta toată gama de produse de asigurări generale, ce are ca ţintă finală echilibrarea portofoliul de asigurări agricole şi non-agricole.

Divizia specializată de asigurări agricole a grupului italian Generali - FATA Assicurazioni - a preluat în toamna anului 2006 compania Asigurări Global, care a devenit ulterior Fata Asigurări Agricole.

Compania a început activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurările agricole, după 1 noiembrie 2006 şi a subscris până pe 15 decembrie prime de 1,5 milioane euro. Firma a înregistrat o pierdere de 200.000 euro pentru activitatea din 2006.

FATA Assicurazioni, înfiinţată în 1927, face parte din grupul Generali începând cu anul 2000, unde este specializată în acoperirea riscurilor agricole şi a celor din industria agro-alimentară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb