În primul semestru, "Rafinăria Astra Ploieşti" şi-a redus pierderea

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 august 2005

Suma totală a datoriilor se ridică la 654,97 miliarde de ROL

Societatea Rafinăria Astra Română şi-a restrîns activitatea începînd cu luna octombrie anul trecut, instalaţiile productive intrînd în conservare, funcţionînd numai prestările de servicii. Contul de profit şi pierdere, comparativ cu anul trecut cînd societatea avea activitate de producţie, prezintă valori mult inferioare atît la venituri, cît şi la cheltuieli.

Veniturile totale ale companiei se cifrează la 48,973 miliarde de ROL în primul semestru al anului curent, comparativ cu 1.337,53 miliarde ROL realizate în perioada similară a anului trecut. Cheltuielile totale au scăzut în perioada analizată de la 1.428,81 miliarde ROL în primele şase luni 2004 la 107,6 miliarde ROL în primul semes-tru 2005.

Veniturile provin din activităţi de servicii (închirieri, epurare ape, furnizări auxiliare etc.), iar cheltuielile reflectă necesitatea întreţinerii instalaţiilor aflate în conservare pe lîngă cheltuielile curente strict necesare.

Cifra de afaceri de 107,6 miliarde de ROL obţinută pentru primele sase luni 2005 este superioară veniturilor, pentru că s-au livrat produse petroliere existente în stoc, astfel influenţa producţiei stocate în total venituri este negativă, concomitent cu creşterea cifrei de afaceri.

Compania şi-a redus pierderea, însă nu a reuşit să obţină profit. Dacă în primul semestru a anului trecut pierderea s-a cifrat la 91,28 miliarde de ROL, în primele şase luni ale anului curent, aceasta a fost de doar 58,63 miliarde de ROL.

Situaţia financiară a societăţii nu a permis cheltuieli de capital, cu excepţia celui imobilizat supus amortizării de strictă necesitate. S-au investit 930.250 mii lei din fondurile proprii.

Activul total a scăzut comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza diminuării stocurilor şi creanţelor ca o consecinţă a încetării activităţii de producţie. Structura capitalurilor proprii nu a suferit modificări cu excepţia rezultatelor economice, astfel încît, la 30 iunie anul curent, "Rafinăria Astra Română" avea de recuperat pe lîngă pierderea curentă de 58,63 miliarde de ROL şi pierderi provenite din anii precedenţi. Mai exact este vorba de o sumă totală a datoriilor de 654,97 miliarde de ROL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb