ZIARUL BURSA

26 august 2005
Ediţia din 15.08.2024

51,2 milioane euro pentru drumuri şi căi ferate

E.P.Companii / 26 august 2005

Guvernul a aprobat ieri un împrumut în valoare de 51,2 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) pentru finanţarea refacerii drumurilor şi căilor ferate afectate de inundaţii.

Dan Ioan Popescu - audiat în privinţa valorii bunurilor sale

Politică / 26 august 2005

Comisia de Cercetare a Averilor de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a audiat, ieri, pe fostul ministru al Economiei şi Comerţului, Dan Ioan Popescu, în legătură cu valoarea bunurilor sale, în urma unei sesizări depuse de organizaţia nonguvernamentală Centrul de Resurse Juridice.

MINISTRUL AGRICULTURII: "Nu vom avea o criză de grîu panificabil

Eli RomanCompanii / 26 august 2005

Cea mai mare parte a suprafeţelor însămînţate cu grîu a fost recoltată (99%), fiind adunată o cantitate de 7,275 milioane de tone, reiese din datele centralizate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR). Recolta de grîu, din acest an, este la nivelul aşteptărilor autorităţilor din punct de vedere cantitativ, dar ceva mai mică în comparaţie cu producţia record (cantitativ şi calitativ), de 7,7 milioane de tone, din 2004.

Peste 1,5 miliarde de euro, pagube în urma inundaţiilor

Cătălin OpreaCompanii / 26 august 2005

Inundaţiile din ultimele trei zile au provocat moartea a 13 persoane, alte trei fiind date dis-părute în judeţul Harghita, cu şanse minime de supravieţuire, potrivit ministrului administraţiei şi internelor, Vasile Blaga.

Miron Mitrea recunoaşte stenogramele

Elena PanaitPolitică / 26 august 2005

Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, recunoaşte anumite pasaje din stenogramele PSD ca lucruri ce s-au discutat în cadrul şedinţelor partidului la care a participat.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

O licitaţie în plină vară

Marius TiţaInvestiţii Personale / 26 august 2005

Spre deosebire de Alis, care trage obloanele în timpul verii, casa de licitaţie Monavissa îşi ţine şedinţele şi vara, avantajată fiind de ritmul lunar al întîlnirilor sale. Culmea este că a fost o licitaţie destul de obişnuită, nici mai tare, dar...

Direcţia sanitar veterinară Tulcea a primit 750.000 RON

E.R.Companii / 26 august 2005 /

Guvernul a alocat suma de 750.000 RON bugetului Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor - Direcţia Judeţeană Tulcea pentru finanţarea activităţilor întreprinse în scopul identificării animalelor domestice din Rezervaţia...

Bani pentru crearea locurilor de muncă prin OCDE

E.P.Companii / 26 august 2005 /

Guvernul a aprobat ieri, printr-o Ordonanţă, plata contribuţiei pe anul 2005 la Programul de Dezvoltare Economică şi Creare a Locurilor de Muncă la Nivel Local al OCDE. Contribuţia pentru anul acesta este în valoare de 25.759 de euro.

Guvernul sprijină producătorii agricoli

C.O.Companii / 26 august 2005 /

Producătorii agricoli vor fi sprijiniţi pentru depozitarea recoltei de grîu, obţinută în anul 2005, în spaţii specializate de depozitare, şi pentru introducerea acesteia în circuitul comercial, a hotărît Guvernul în şedinţa de ieri. Astfel, în...

Cum să vopsim gardul

Cornel CodiţăEditorial / 26 august 2005

Cornel Codiţă

Se caută un "brand" pentru România! Un fel de etichetă-simbol, sinonimă cu succesul, prin care este identificată o familie de produse sau servicii. Se scriu cărţi şi se dau doctorate pe tema strategiilor şi a tehnologiilor de...

"Prodplast" Bucureşti - randament de 28,65%

A.N.Investiţii Personale / 26 august 2005

În cursul zilei de ieri, cotaţia acţiunilor "Prodplast" a rămas aceeaşi cu cea din sesiunea bursieră anterioară. Compania are un PER (preţul raportat la profitul net pe acţiune) de 9,55 şi valoarea nominală este de 8,5 RON/acţiune. Preţul...

PIAŢA MONETARĂ Dobînzi de 2-5%

Bănci-Asigurări / 26 august 2005

Dobînzile de pe piaţa monetară s-au situat joi la niveluri similare celor de miercuri. Astfel, pentru depozitele overnight atrase, băncile au plătit în medie o dobîndă de 2%-3% şi au încasat 5% pentru cele plasate.

SIBIU Euro, cotat la 3,48 lei pentru sfîrşitul anului

Cristina-Maria BorzeaPiaţa de Capital / 26 august 2005

Derivatele pe acţiuni tranzacţionate pe piaţa futures s-au înscris pe un trend uşor descendent, urmînd îndeaproape evoluţia de pe piaţa spot. Cel mai lichid emitent a fost în continuare SNP Petrom, acesta generînd aproximativ 33% din totalul...

Silvicultorii nu îşi vor pierde locurile de muncă

Eli RomanCompanii / 26 august 2005 /

Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat, cu ocazia primei întîlniri a Comisiei de fond Funciar a judeţului Dîmboviţa, că silvicultorii nu îşi vor pierde locurile de muncă după aplicarea noilor legi ale proprietăţii.

Multiplicarea unei afaceri clonate

Eugen Driga, Senior Consultant, IMO Franchising Group www.imooffice@gmail.com , www.fbb.roCompanii / 26 august 2005 /

Căile de multiplicare a unei francize pe un anumit teritoriu au forme variate care depind de politica de expansiune a francizorului şi de piaţa în care doreşte să opereze.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo