ÎN CONTEXTUL ANUNŢULUI DE VÎNZARE A RAFINĂRIEI, Procurorii au pus sechestru pe acţiunile "Rafo"

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Companii / 26 august 2005

Oficialii AVAS spun că sechestrul poate fi ridicat la solicitarea autorităţii în cazul în care se va ivi un investitor credibil pentru "Rafo"

Pe de altă parte, reprezentanţii rafinăriei ameninţă că vor da în judecată Parchetul General deoarece măsura este ilegală

Parchetul General a pus sechestru asigurator pe acţiunile "Rafo" deţinute de "Balkan Petroleum" cu doar o zi înainte de finalizarea anchetei în cazul lui Corneliu Iacubov. Se pare că decizia procurorilor este strîns legată de anchetele aflate pe rol la Parchetul General cu privire la rafinăria din Onesti, dar şi de anunţul celor de la "Balkan Petroleum" cum că intenţionează să înstrăineze acţiunile deţinute la rafinărie. În prezent, în dosarul "Rafo" sînt anchetaţi, în stare de libertate, fraţii Iancu, Toader Găureanu şi Corneliu Iacubov.

Cu o săptămînă în urmă, oficialii de la "Rafo" au anunţat că au semnat un contract de vînzare-cumpărare de cesiune a acţiunilor între "Balkan Petroleum" şi un consorţiu de trei firme afiliate grupului "Alfa Oil". Drept urmare, oficialii AVAS au reacţionat susţinînd că în cazul în care actul a fost semnat, el este lovit de nulitate, din cauza faptului că investitorul trebuie să depună mai multe documente astfel încît autoritatea să semneze contractul de novaţie. Pe de altă parte, şeful Autorităţii Naţionale de Administrare Fis-cală, instituţie care gestionează creanţele "Rafo", a reacţionat exact pe dos susţinînd că autoritatea nu are de ce să se implice în procesul de vînzare-cumpărare între două firme private.

Sechestrul asigurator îngreunează cu totul demersul reprezentanţilor "Balkan Petroleum" care, pe perioada seches-trului, nu pot să mai efectueze nici un fel de tranzacţie. Vice-preşedintele AVAS pe probleme de postprivatizare, Corin Lunganu, ne-a declarat că în acest moment nu se mai poate face novaţie, chiar dacă vor primi documentele necesare de la compania interesată să preia "Rafo".

Cu toate acestea, domnia sa ne-a explicat că AVAS poate să ceară Parchetului să ridice sechestrul în cazul în care se iveşte un investitor care să îndeplinească integral condiţiile de bonitate şi care să răspundă normelor impuse de contractul de novaţie. < Putem specula care au fost motivele Parchetului însă acesta este independent să-şi asigure controlul asupra operaţiunilor care se fac la "Rafo" >, a adăugat domnul Lunganu.

Pe de altă parte, reprezentantul "Rafo" Oneşti, Marin Anton, spune că nu înţelege motivele pentru care Parchetul General a hotărît să pună sechestru asupra acţiunilor deţinute de "Balkan Petroleum" în condiţiile în care societatea nu este implicată în nici o anchetă instrumentată de procurori.

Domnia sa spune că, la fel ca în luna februarie, cînd Parchetul a emis o altă Ordonanţă de punere sub sechestru, "Balkan Petroleum" va da în judecată instituţia. "În februarie nu a mai fost pus nici un sechestru. Parchetul a fost dat în judecata, iar noi am cîştigat", arată Marin Anton. Reprezentantul "Rafo" Onesti susţine că acţiunea procurorilor este ilegală pentru că nu există nici un temei legal pentru o asemeanea măsură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb