ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2022 Portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a crescut cu aproximativ 6,1%

S.B.
Bănci-Asigurări / 27 mai 2022

Portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a crescut cu aproximativ 6,1%

În primul trimestru din 2022, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a crescut cu aproximativ 6,1% faţă de primul trimestru al anului precedent, finanţările acordare persoanelor juridice crescând cu aproximativ 3,5%, potrivit unui comunicat al băncii, remis astăzi redacţiei.

Profitul operaţional a atins nivelul de 5,6 milioane euro, în creştere faţă de 2,3 milioane euro înregistrat în trimestrul 1 2021, rezultat al unei dinamici pozitive a veniturilor şi a unei gestionări eficiente a costurilor operaţionale.

Trimestrul 1 al anului 2022 a adus un nivel ridicat de incertitudine şi a fost marcat de evenimente imprevizibile atât pe plan intern, cât şi internaţional. Chiar şi în aceste condiţii, Alpha Bank Romania şi-a continuat politica de susţinere a mediului de afaceri prin participarea activă în cadrul programelor derulate de către Guvernul României în 2022: APIA, Agro IMM Invest, IMM Invest şi Noua Casă.

Volumul creditelor noi acordate în trimestrul 1 al anului 2022 pe segmentul companiilor mari a înregistrat o creştere de aproximativ 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce pe segmentul IMM creşterea a fost de peste 20%.

În aceeaşi perioadă, banca şi-a consolidat poziţia în zona soluţiilor de plată pentru comercianţi, rulajul acestora prin Alpha Bank Romania înregistrând o creştere de 33% faţă de trimestrul 1 al anului 2021. Alpha Bank Romania oferă comercianţilor soluţii complete de plată, de la POS-uri tradiţionale, soluţii de e-commerce, până la Alpha PhonePOS - prima aplicaţie lansată de o bancă din România ce poate transforma orice dispozitiv mobil cu sistem Android în POS.

În zona persoanelor fizice, Alpha Bank Romania şi-a diversificat gama produselor de investiţii oferite clienţilor prin lansarea pe piaţă a trei noi fonduri mutuale ESG (Environmental, Social, Governance) ce fac parte din Alpha (LUX) Global Funds, administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K. În aceeaşi perioadă, volumul creditelor ipotecare acordate a înregistrat o creştere anuală de 28%.

În contextul războiului din Ucraina, banca a lansat pentru cetăţenii ucraineni refugiaţi în România un pachet de cont curent fără comisioane pentru servicii bancare esenţiale. Pachetul Speranţa, în ucraineană Надія (Nadiya), include un cont curent în lei, un cont curent în valută (EUR sau USD, în funcţie de preferinţa clientului) şi un card de debit în lei.

Totodată, Alpha Bank Romania a sprijinit acţiunile umanitare pentru refugiaţii ucraineni prin intermediul organizaţiei Salvaţi Copiii.

Rezultatele financiare

La finalul trimestrului 1 al anului 2022, portofoliul de credite al Alpha Bank Romania s-a situat la aproximativ 2,8 miliarde euro, în timp ce depozitele atrase de la clienţi au atins aproape 2,7 miliarde euro.

Veniturile totale au înregistrat o creştere de 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce veniturile din comisioane au înregistrat un salt de aproximativ 20%. Evoluţia veniturilor corelată cu o gestiune eficientă a costurilor operaţionale a generat un profit operaţional de 5,6 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb