ÎN SEPTEMBRIE Nokia va prezenta noul smartphone cu sistem de operare Windows Phone 8

Ziarul BURSA #Internaţional / 7 august 2012

Compania finlandeză Nokia Oyj intenţionează să lanseze în septembrie noua generaţie de smartphones care utilizează sistemul de operare Windows Phone 8, înainte de prezentarea noului model iPhone al Apple, prevăzută pentru 12 septembrie, potrivit unor surse din piaţa telecom. Oficialii Nokia au refuzat să comenteze informaţia.

"Pentru a reveni, ei trebuie ori să beneficieze de succesul Microsoft în telefonia mobilă, ori să devină grozavi din nou, două provocări complicate", a declarat Arnaud Bauduin, de la fondul Ofi Asset Management, citat de Agerpres.

Luna trecută, Nokia a redus în SUA preţul la noua sa gamă de telefoa­ne mobile inteligente (smartphones) care utilizează sistemul de operare Windows Phone, vândute prin magazinele companiei americane AT&T Inc. Decizia vine la doar trei luni de la lansarea modelului Lumia 900, al cărui preţ a fost redus de la 99 la 49,99 dolari, pentru un contract pe doi ani. Nokia încearcă astfel să-şi recâştige cota de piaţă în faţa rivalelor Apple Inc şi Samsung Electronics Co.

Keith Nowak, purtător de cuvânt al Nokia, a explicat că reducerea preţului "face parte din politica de management actuală a companiei, realizată împreună cu firmele care comercializează modelele Nokia".

Din februarie acţiunile companiei finlandeze au scăzut la bursă cu pes­te 70% şi au existat diverse speculaţii privind companiile interesate în preluarea Nokia. În 14 iunie Nokia a anunţat că are de gând să elimine alte 10.000 de locuri de muncă la nivel global până la finele lui 2013 iar în urma renunţării la anumite proiecte de cercetare dezvoltate, va închide uzinele de la Ulm (Germania), Burnaby (Canada) şi Salo (Finlanda).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb