ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA DIN 2019: Euroins România a înregistrat venituri în creştere cu 29%

M.A.
Piaţa de Capital / 13 noiembrie 2019

Euroins (Sursa foto: euroins.ro)

Euroins (Sursa foto: euroins.ro)

Euroins România a înregistrat venituri de aproape 197 milioane de euro, în trimestrul Ial treilea din 2019, în creştere cu 29% faţă de intervalul similar din anul precedent, arată datele publicate, miercuri, de Euroins Insurance Group (EIG), informează Agerpres.

"Euroins România a crescut tradiţional pe segmentul RCA, dar compania a înregistrat o creştere şi pe liniile de business Proprietate şi Călătorii. Rezultatul tehnic al companiei s-a înrăutăţit din cauza condiţiilor mai dificile de pe piaţa RCA din România, dar, cu toate acestea, rezultatul final nu a fost afectat în mod semnificativ. Compania aşteaptă cu interes anunţatele schimbări legislative din domeniul RCA, care vor contribui la starea generală de sănătate a pieţei asigurărilor şi vor pune capăt, în sfârşit, abuzurilor practicate de unele ateliere de reparaţii şi alte entităţi. Euroins Insurance Group îşi menţine angajamentul de a creşte şi înregistra performanţă, precum şi de a oferi o experienţă îmbunătăţită clienţilor săi în pieţele în care activează şi, de asemenea, îşi propune să continue expansiunea în Europa centrală şi de est", se arată în comunicatul companiei.

La nivel de grup, în cel de-al treilea trimestru din 2019, Euroins a raportat venituri consolidate de peste 315 milioane de euro, din care aproape 197 de milioane de euro sunt în dreptul Euroins România (+29% faţă de T3 din 2018), iar 89 de milioane de euro în contul Euroins Bulgaria (+45%).

Totodată, profitul net consolidat al grupului este de aproximativ 6,9 milioane de euro, iar Euroins Bulgaria şi Euroins România sunt printre cele mai profitabile entităţi.

De asemenea, ETI - asigurătorul de călătorii al Euroins, o companie importantă pe piaţa asigurărilor de călătorie din Ucraina, se află pe lista companiilor profitabile ale Grupului, alături de Euroins Macedonia de Nord, care a devenit lider de piaţă pe segmentul asigurărilor agricole în ţara respectivă.

Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri independente de asigurări care operează în regiunea CEE/SEE/CIS (Europa Centrală şi de Est/Spaţiul Economic European/Comunitatea Statelor Independente, n.r.).

Grupul, cu sediul central în Bulgaria, operează în nouă ţări europene şi deţine subsidiare de asigurări în: Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina şi Georgia. De asemenea, Euroins operează în Grecia şi Rusia şi deţine o companie de asigurări de nişă în Spania şi Italia.

În prezent, grupul de asigurări are peste 2,5 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi. În 2017, agenţia internaţională de rating financiar a acordat Euroins România, cea mai mare companie din cadrul EIG, ratingul de asigurător de nivel "BB-" cu perspectivă stabilă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca au atat de mare profit de ce au întârzieri de peste 6 luni cand ar trebui sa plateasca intr-o luna iar de faci reclamatii la asf degeaba instituție a statului Romana ce ar trebui sa ia măsuri drastice pentru încălcare a obligațiilor Euroins

    Nu au inspectori daune 

    Dupa anunțarea evenimentului se face constatare dupa 2 luni 

    Reconstatari la fel

    Nu ai cu cine vorbi pentru despagubire 

    Daca asiguratorul Euroins Romania a inregistrat asemenea cresteri de profit si de venituri consolidate in trimestrul al 3-lea din 2019, de ce prestigioasa agentie internationala de rating financiar FITCH nu i-a acordat acestuia acelasi rating "BB-" cu perspectica stabila cum a facut-o in datele de 30 octombrie 2017 si 01 august 2018 si a preferat sa-i acorde si sa-i mentina in schimb ratingul "BB-" cu perspectiva negativa atat in 27 iunie 2019, in 25 noiembrie 2019 cat si in 12 mai 2020? ... Cu stima!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb