ÎN ULTIMII 12 ANI,  UPC România a investit 500 de milioane de dolari în ţara noastră

A.S.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 17 octombrie 2005

UPC România a finalizat, la sfîrşitul săptămînii trecute, achiziţia companiei Astral Telecom, unul dintre cei mai mari operatori de comunicaţii prin cablu din România, ca urmare a aprobării tranzacţiei de Consiliul Concurenţei. În prezent, Astral deţine aproximativ 890.000 clienţi pentru serviciile de video, date şi voce şi a fost achiziţionat de la un grup de antreprenori români şi investitori străini, ce includ AIG New Europe Fund.

UPC România furnizează în prezent servicii unui număr de peste 390.000 clienţi. UPC România a achiziţionat într-un procent de 100% acţiunile Astral pentru suma de 407,1 milioane dolari, împreună cu debitele nete anticipate în momentul încheierii tranzacţiei de 12 milioane dolari.

Compania nou creată devine cea mare mare investiţie americană din România, cu aproximativ 500 milioane dolari investite pînă acum de către UPC România în ultimii 12 ani şi, de asemenea, cel mai mare furnizor de comunicaţii electronice prin cablu şi satelit din ţară.

Pasul următor pe care îl vor face UPC România şi Astral Telecom este fuziunea din punct de vedere juridic a celor entităţi, proces ce va dura între 12 şi 18 luni. Obiectivul cel mai important al UPC România este să adapteze la nivel local expertiza sa europeană în management, marketing şi tehnologie.

UPC intenţionează să investească masiv în România în următorii ani în lansarea de servicii triple-play în toate oraşele mari, îmbunătăţirea infrastructurii pentru a putea oferi servicii de comunicaţii integrate, relaţii excelente cu clienţii şi dezvoltarea televiziunii digitale. Aurel Costea a anunţat că doreşte să se retragă din managementul companiei Astral Telecom.

Pentru perioada următoare, noua companie va fi condusă de către Richard Anderson, actualul director general al UPC România. Un comitet interimar de management, format din manageri ai celor două companii, va lucra la planurile de integrare a celor două organizaţii, pentru a asigura o fuziune eficientă. Centrul de management al noii organizaţii va fi în Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb