ÎN ULTIMII 3 ANI Rottaprint a investit peste 3,7 milioane de euro în tehnologii pentru producţia sustenabilă de etichete şi ambalaje

S.B.
Companii / 7 iunie 2022

Rottaprint a investit peste 3,7 milioane de euro în tehnologii pentru producţia sustenabilă de etichete şi ambalaje

Rottaprint anunţă finalizarea implementării unui proiect în cadrul căruia s-au investit în ultimii trei ani peste 3,7 milioane de euro în tehnologii şi utilaje pentru producţia sustenabilă a produselor din portofoliu.

Proiectul "Dezvoltarea de etichete inovative şi prietenoase cu mediul" a fost finanţat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin mecanismele financiare SEE şi Norvegian 2014 - 2021 în cadrul programului "Creşterea IMM-urilor din România!". Din valoarea totală a investiţiei, asistenţa nerambursabilă a fost de circa 1,5 milioane euro.

Obiectivul general al proiectului a fost creşterea competitivităţii companiei şi reducerea impactului asupra mediului a produselor realizate în prezent de companie, cât şi introducerea în producţie de noi tipuri de etichete inovative, prin intermediul unor tehnologii eficiente şi aliniate principiilor sustenabilităţii.

Odată cu implementarea proiectului, Rottaprint a vizat şi îmbunătăţirea indicatorilor de afaceri ai companiei precum profitabilitate sau cifră de afaceri prin reducerea costurilor de producţie, creşterea capacităţii de producţie şi extinderea gamei de produse din portofoliu, dar şi crearea de noi locuri de muncă.

De asemenea, un alt obiectiv specific al proiectului derulat de Rottaprint a fost reducerea impactului asupra mediului ca urmare a activităţii companiei prin dimunuarea consumului de energie şi materiale, prin achiziţionarea de echipamente şi utilaje specifice de ultimă generaţie şi prin implementarea unui sistem performant de colectare selectivă a deşeurilor rezultate din activitarea de tipar.

Potrivit reprezentanţilor Rottaprint, în urma implementării proiectului de investiţii a fost posibilă întroducerea în producţie de noi tipuri de produse inovative, precum etichetele inteligente.

"Sustenabilitatea este una dintre principalele noastre direcţii strategice de buisness. În ultimii ani, am observat faptul că grija faţă de mediu în rândul companiilor nu mai este doar la nivel de tendinţă, ci a devenit un obiectiv în sine. Prin proiectul de investiţii finanţat cu sprijinul acestor granturi am reuşit să implementăm noi tehnologii performante în vederea producerii sustenabile de etichete şi ambalaje în cadrul companiei, cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător, dar şi al indicatorilor de afaceri. Totodată, ne bucurăm că vom putea să le oferim partenerilor noştri cele mai bune soluţii aliniate obiectivelor lor de responsabilitate socială şi sustenabilitate", a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb