ÎN ULTIMII ŞAPTE ANI, Casa Rusu a investit peste 22 de milioane de euro în producţia de mobilier

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii / 23 august 2012

Casa Rusu a investit peste 22 de milioane de euro în producţia de mobilier

Al treilea showroom din Capitală va fi deschis în Colentina

Casa Rusu, divizia de retail a Rus Savitar, unul dintre cei mai mari producători de mobilier din pal din ţara noastră va deschide, astăzi, cel de-al treilea showroom din Capitală, în urma unei investiţii de 400.000 de euro, care include amenajarea magazinului şi promovarea acestuia, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Marius Raia, director general Casa Rusu.

Grupul cu capital 100% româ­nesc şi cu o cifră de afaceri de 27 de milioane de euro pentru anul trecut, a investit în liniile de producţie exis­tente peste 22 de milioane de euro, din 2005 şi până în prezent. Domnul Raia a spus: "La început, în 1994, Rus Savitar importa mobilă din străinătate pentru a o vinde pe piaţa locală. Astăzi, avem trei fabrici care produc anual peste 1 milion de produse din pal, 15% din această producţie acoperind şi pieţele externe pe care activăm". Casa Rusu exportă în prezent mobilier pe pieţe din Europa şi din Asia, dar oficialii au declarat că nu exclud şi extinderea magazinelor în afara ţării.

Prima fabrică de mobilier din pal a grupului a fost deschisă în 2005, în Dudeştii Noi, Timiş, în urma unei investiţii de 1,5 milioane de euro. După trei ani, familia Rusu a alocat un buget de 11 milioane de euro pentru a extinde prima fabrică. Producţia mobilei din pal este completată în 2010 de a doua fabrică, de această dată, aceasta producând mobilier tapiţat, investiţia ridicându-se la 1,5 milioane de euro. "Fabrica care produce mobilier tapiţat este utilizată încă de la deschidere la capacitate maximă, iar în acest an am început extinderea acesteia, alocând 5,8 milioane de euro pentru acest proiect", susţine directorul Casa Rusu.

Domnia sa a mai spus că în aceas­tă sumă sunt incluse şi fonduri europene, de circa 2 milioane de euro, restul bugetului fiind completat din fonduri proprii. Tot în acest an, Rus Savitar a investit 1,5 milioane de euro în cea de-a treia fabrică, care produce mobilier personalizat şi prototipuri.

Zece dintre cele 22 de magazine ale retailerului Casa Rusu sunt dezvoltate în sistem de franciză.

Avans de 10% a cifrei de afaceri în acest an

Afacerile Casa Rusu au crescut, în prima jumătate a acestui an, cu 8%, în vreme ce producţia Rus Savitar s-a majorat cu 11%. Pentru întreg anul, oficialii grupului estimează o creştere a cifrei de afaceri a companiei Casa Rusu de peste 10%, iar pentru cifra de afaceri a fabricilor - un avans de 15%.

Totodată, Marius Raia estimează că numărul angajaţilor va creşte cu circa 155 de salariaţi până în vara lui 2013.

APMR: "Piaţa de mobilă are şanse să ajungă din nou la 1 miliard de euro"

Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR) a declarat că valoarea pieţei de mobilă din ţara noastră a fost de 900 de milioane de euro în 2011, şi are şanse să ajungă la sfârşitul acestui an la 1 miliard de euro, atât cât valora în urmă cu câţiva ani. Domnia sa a mai spus că 85% din mobila românească este vândută pe piaţa internă, piaţa dominantă către care merge exportul fiind Germania.

Casa Rusu are 22 de magazine în toată ţara. Noul magazin din Colentina se întinde pe o suprafaţă de circa 4.000 de metri pătraţi şi cuprinde o gamă completă de mobilier, cu peste 1.000 de produse. Cu personalul de 32 de salariaţi al acestui magazin, grupul Rus Savitar numără aproximativ 670 de angajaţi.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb