ÎN URMA DEFRIŞĂRILOR ILEGALE: 2.000 de hectare de pădure, afectate în Argeş

F.A.
Miscellanea / 1 noiembrie 2013

Lucia-Ana Varga, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură a constatat, în urma controlului de astăzi, din judeţul Argeş, că 2.000 de hectare de pădure au fost afectate, din care 915 la ras, ca urmare a defrişărilor ilegale, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Domnia sa a declarat: "Prioritarea zero a mandatului meu este să stopăm furtul din păduri. De aceea continuăm să facem astfel de acţiuni de control, pentru a opri toate aceste defrişări ilegale care pun în pericol sănătatea noastră. Soluţia în acest moment la acest flagel este noul cod silvic care acum este în Parlament şi care este contestat de toţi cei care au profitat de pe urma jafului din păduri. Le transmit că sunt hotărâtă să mă bat pentru acesta lege, să mă bat pentru toţi cei care în tăcere se îmbolnăvesc de boli de plămâni, de cei văd neputincioşi cum o mână de băieţi deştepţi se îmbogăţesc pe sănătatea noastră. Executarea exploatărilor a urmărit doar extragerea arborilor care prezintă valoare economică, suprafeţele exploatate fiind în majoritate necurăţate de resturi de exploatare, ceea ce este un real obstacol pentru viitoarele lucrări de împădurire. Toate aspectele din teren sunt un real pericol şi pentru siguranţa barajelor din zonă şi a tuturor lucrărilor de corectare a torenţilor, prin colmatare şi prin acumulări necontrolate formate din baraje de resturi de exploatare şi arbori".

Pe lângă aceste pagube din fondul forestier, a mai fost constatată tăierea în totalitate a 4,5 hectare din pădurea statului aflată în administrare de Romsilva.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb