ÎN URMA DIMINUĂRII CAPITALULUI SOCIAL  Trei administratori de fonduri au depăşit pragul de 5% deţinere la SIF Muntenia

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 2 septembrie 2020

 Trei administratori de fonduri au depăşit pragul de 5% deţinere la SIF Muntenia

SAI Swiss Capital Asset Management, SAI Certinvest şi SAI Broker au depăşit pragul de 5% deţinere în capitalul social al SIF Muntenia (SIF4), în urma diminuării capitalului social al societăţii de investiţii financiare, reiese dintr-un raport al SIF4 remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, SAI Swiss Capital Asset Management deţinea, la data de 27 august, 40,348 milioane de acţiuni SIF4, echivalentul a 5,1423% din capitalul societăţii, din care circa 38,463 milioane de acţiuni (4,902% din SIF Muntenia) erau deţinute prin FII Active Plus şi 1,884 milioane de acţiuni (0,2402% din SIF4) prin FII Active Dinamic.

La finele anului trecut, 97,22% din unităţile de fond ale FII Active Plus erau deţinute de SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), respectiv 76,42% SIF1 şi 20,8% SIF4, după cum a prezentat Ziarul BURSA în Schema privind "Situaţia legăturilor de acţionariat (deţineri încrucişate) ale SIF1, SIF4 şi fondurile finanţate de acestea, la data de 31.12.2019", publicată în data de 27 aprilie a acestui an. De asemenea, FII Active Dinamic era deţinut în proporţie de 95,3% de SIF Muntenia.

SAI Certinvest avea, la data de 27 august, 40,099 milioane de acţiuni SIF4, echivalentul a 5,11% din SIF Muntenia, prin trei vehicule investiţionale: FIA Certinvest Acţiuni, FDI Certinvest XT Index, FDI Certinvest BET-FI Index. La finele anului trecut, FIA Certinvest Acţiuni, fond prin care SAI Certinvest deţine cel mai mare număr de acţiuni SIF4, era finanţat în proporţie de 98,64% de SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia (72,77% SIF1 şi 25,87% SIF4).

SAI Broker, administrator al fondurilor FIA OPTIM Invest, FII BET-FI Index Invest, FDI Fortuna Classic, FDI Fortuna Gold, FDI FIX Invest, FDI PROSPER Invest avea, la data de 27 august, 40,328 milioane de acţiuni SIF4, echivalentul a 5,139% din SIF Muntenia.

SAI Broker nu prezintă detaliat structura deţinerilor fondurilor, dar conform celor publicate de Ziarul BURSA în data de 27 aprilie, la finele anului trecut, de pildă, FII BET-FI Index Invest avea 0,12% din SIF Muntenia, iar societatea avea 59,94% din unităţile fondului. Pe de altă parte, SAI Broker este deţinut în proporţie de 99,98% de BRK Financial Group, unde SIF Muntenia are o participaţie de 18,48%.

La finele lunii august şi SIF Banat-Crişana a raportat depăşirea pragului de 5% din SIF Muntenia, respectiv o deţinere de 5,1136%. SIF Banat-Crişana deţine SAI Muntenia în proporţie de 99,98%, care este administratorul SIF Muntenia.

Pragul de deţinere de 5% a dispărut pentru toate cele cinci SIF-uri începând cu data de 24 iulie, în urma conformării societăţilor cu prevederile Legii FIA şi a voturilor acţionarilor, în acest sens.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ce spuiAsf este sau nu este actiune concertata??!!Suntem in situatia rascumpararii propriilor actiuni??!!Cu lichiditati provenite de la Sif1si Sif 4,Fondurile au cumparat actiunile finantatorilor(Sif1si Sif4).Cit ati primit pentru pentru a fi orbi si a nu vedea ceea ce de vede si din avion .Cit ati primit mita pt.a distruge Sif5?!!Va veni vremea cind veti da socoteala Copariu ,Sava ,Gradinescu,Dragoi ,Buica,Straut.Nu peste mult timp veti recunoaste milionul de euro coruptilor,uzurpatorilor.

    1. ...aceste actiuni trebuie sa faca obiectul celei de a doua diminuari de capital la SIF4, ca doar sunt actiunile lor proprii, si oricum n-ar fi avut drept de vot.

      La SIF1 este aceeasi mizerie...iar operatiunea ar trebui sa fie aceeasi. 

      Generale Voinescu se aude, se vede de catre matale cum a fost furat romanul de rand timp de 7 ani? 

      ...si cum se pregateste romanul mic si fondurile de pensii actionare la SIF5 sa fie furate?

    Asteptati ca o sa faca Sif 4 oferta de rascumparare( la anu...) la 40% din VUAN....

    Cu asta se vor alege micii actionari ai sif4...

    Idem si la sif 1! 

    Ce sa vezi, ca nimica 15% dintr-un Sif trecute pe persoana la gusta și juravle. Nu, nu sunt acțiuni proprii , sunt acțiunile lu lakisdragoi. Dar asf zice ca nu. De ce e lichiditatea cum e la sifuri? Acuma pricepe toată lumea de ce nu dau de ani de zile dividende ? Pai de-aia , ca banii trebuie sa ajungă in Cipru și de acolo in buzunarele cui trebuie.

    Vedeti si SITUATIA DETALIATA A INVESTITIILOR anexa 17.10 pag.1 si 2

    Titluri de participare ale AOPC/OPCVM necotate 

    DATA: 30/06/2020 ale lui Sif 2 care are parcate 274.611.445 lei in aceste fonduri. 

    Sunt in cardasie cu ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb