ÎN URMA RAPORTULUI MCV CNA intenţionează să modifice Legea audiovizualului

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 1 februarie 2013

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va organiza, în data de 8 februarie, "un maraton de dezbateri" la Palatul Parlamentului, cu titlul "Libertatea de exprimare, drept fundamental, dar nu absolut", în care vor fi discutate modificările ce vor fi aduse actualei Legi a audiovizualului, a declarat, ieri, Laura Georgescu, preşedintele CNA, citată de Mediafax.

Domnia sa a spus că modificările care vor fi aduse Legii audiovizualului sunt "schimbări impuse de realitatea celor zece ani de când funcţionează legea. (...) Nu sunt schimbări de restrângere a libertăţii de exprimare", declarând că este stringent necesar ca legislaţia audiovizualului să fie modificată în acord cu raportul MCV şi precizând că, în momentul în care CE face o recomandare, este clar că are deja probe că "lucrurile au derapat".

CE a afirmat, în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), publicat miercuri, că au existat numeroase exemple de mijloa­ce de informare în masă care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum şi îndoieli privind eficacitatea supravegherii des­făşurate de CNA, fiind necesară revizuirea normelor pentru garantarea protecţiei instituţiilor.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat, miercuri, că executivul Uniunii Europene a primit plângeri de la reprezentanţi ai CC, CSM şi ICCJ, printre altele, în legătură cu atacuri de intimidare şi hărţuire prin media. El a spus că au existat multe cazuri, nu doar unul sau două, în care reprezentanţi de înalt nivel au fost supuşi presiunii prin intermediul presei.

CNA strânge semnături pentru a evalua necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului, în vederea unei definiri mai clare a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio.

"Drumul de la domnia bunului plac la cea a bunului simţ trece şi pe la CNA. Sau, mai precis, ar trebui să treacă. Am văzut înmormântări în direct, momente înşelătoare în emisiunile de divertisment, în dezbateri politice sau pe teme sportive. De la an la an, spaţiul audiovizual românesc devine din ce în ce mai viciat. Moartea unei personalităţi publice pare a fi momentul cel mai râvnit al unei televiziuni, iar cazurile recente, cum ar fi cel al lui Adrian Păunescu, al lui Şerban Ionescu sau al lui Sergiu Nicolaescu confirmă acest trist şi nefiresc adevăr. Este timpul ca riposta să vină din două direcţii: de la cetăţeni şi de la CNA", spune textul petiţiei CNA.

Potrivit unei informări postate pe site-ul CNA, până în prezent, această petiţie a strâns peste 8.000 de semnături.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb