Dezvoltatorul de soluţii de securitate cibernetică Safetech Innovations (SAFE) a încheiat un contract în valoare de 5,2 milioane de lei fără TVA cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), conform unui raport la companiei publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Obiectul contractului este livrarea de "Echipamente pentru prevenţia, detecţia şi managementul vulnerabilităţilor cibernetice ale sistemelor de comunicaţii şi servicii de formare profesională". Durata contractului este cel mult 150 de zile de la data semnării, conform documentelor publicate de companie la bursă.
Valoarea contractului echivalează cu 22% din cifra de afaceri obţinută de Safetech Innovations anul trecut, de circa 23 milioane de lei. Pentru primele nouă luni ale acestui an, compania a raportat venituri totale din exploatare de 28,3 milioane de lei, în creştere cu 49% faţă de cele din aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 5,3 milioane de lei, o majorare cu 134% comparativ cu rezultatul net din intervalul ianuarie-septembrie 2021.
Acţiunile SAFE au fost listate în ianuarie anul trecut în Piaţa AeRO a BVB. Până la finele lunii februarie a anului viitor, compania are drept obiectiv transferul în Piaţa Principală a bursei noastre, conform unui raport recent al Safetech.
Pe lângă activitatea privind trecerea în Piaţa Principală, în această perioadă, compania se află în cel mai aglomerat trimestru al anului, în care sunt realizate cele mai multe venituri şi care are un impact semnificativ la nivelul profitului. Acest lucru a putut fi observat şi anul trecut, când, în cel de-al patrulea trimestru din 2021, Safetech a generat 43% din cifra anuală de afaceri şi 63% din profitul net, conform companiei.
Victor Gânsac şi Paul Rusu, cei doi fonatori ai dezvoltatorul de soluţii de securitate cibernetică, deţin fiecare câte 39% din Safetech Innovations, companie a cărei evaluare bursieră se ridică la aproximativ 180 milioane de lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.11.2022, 09:32)
Are PER-ul mare atat in valoare absoluta cat si comparativ cu alte companii de pe Aero.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.11.2022, 09:39)
e foarte mare si in raport cu proiectiile lor foarte optimiste,vedem la anul dupa ce termina profitul e hartie din fonduri nerambursabile
1.2. te uiti doar la per sau si cu ce se ocupa ? (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.11.2022, 12:52)
in acest sector PER-ul este foarte mare, SAFE e chiar ieftina daca ne uitam pe afara, nu mai comparati mere cu pere
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.11.2022, 13:03)
adevarat ca nu PER e ingrijorator ci fluxurile de numerar extrrm de slabe
1.4. sunt un actionar multumit (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.11.2022, 14:11)
cred in SAFE, este cea mai buna firma de cybersecurity din Romania, consider ca e foarte subevaluata in comparatie cu potentialul si cu ce vad pe afara la companii similare
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.11.2022, 15:44)
E practic gratis dar nu gasesc timp oamenii s-o cumpere,viata agitata csf ncsf