ZIARUL BURSA

23 noiembrie 2022
Ediţia din 18.09.2024
"Iranienii sunt dornici să investească în România"

"Iranienii sunt dornici să investească în România"

A consemnat Alina VasiescuInternaţional / 23 noiembrie 2022

Interviu cu Excelenţa Sa, domnul Seyed Hossein Sadat Meidani, Ambasadorul Republicii Islamice Iran În România) 

"Iranul este hotărât să-şi dezvolte relaţiile cu România" "Vârful schimburilor comerciale dintre cele două ţări a fost atins în anii 1980 - aproape 1,5 miliarde de dolari" "Avem investitori care sunt dispuşi să-şi aducă capitalul şi tehnologia aici, în loc să le ducă în alte ţări"

Reporter: Care sunt relaţiile actuale dintre Iran şi Uniunea Europeană, la nivel economic şi politic?

E.S. Seyed Hossein Sadat Meidani: Republica Islamică Iran a evidenţiat întotdeauna că are relaţii excelente cu toate ţările lumii, inclusiv cu cele europene. Iranul şi Europa au relaţii istorice. În general, Iranul şi Europa au multe interese economice şi politice comune. Totodată, împărtăşesc aceleaşi valori şi interese în multe privinţe. Din păcate, părţi terţe au împiedicat mereu îmbunătăţirea relaţiilor dintre Iran şi UE, fie prin manipularea adevărului şi a imaginii Iranului în Europa, fie prin impunerea de impedimente care îi împiedică pe europeni să aibă relaţii economice normale cu Iranul. Drept urmare, starea actuală a relaţiilor dintre cele două părţi nu este la un nivel dezirabil. Cu siguranţă, Iranul este gata să remedieze situaţia pe baza respectului şi a responsabilităţii.

SIF Banat-Crişana vinde din unităţile deţinute prin SIF Hoteluri

SIF Banat-Crişana vinde din unităţile deţinute prin SIF Hoteluri

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 23 noiembrie 2022

SIF-ul a vândut hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea Societatea vrea să înstrăineze şi Eurohotel, unitate de cazare şi alimentaţie din Baia Mare  

În vara anului trecut, SIF-ul a vândut hotelul Rusca din Hunedoara, tranzacţie ce a stârnit nemulţumirea Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri

SIF Hoteluri, companie deţinută de SIF Banat-Crişana (SIF1), a vândut hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea pentru suma de 11 milioane de euro, conform unui raport al companiei publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În luna martie, conducerea SIF Banat-Crişana aprobase vânzarea hotelului iar în iunie societatea anunţase încheierea unei promisiuni bilaterale pentru înstrăinarea unităţii de cazare pentru preţul de 11 milioane de euro.

O zi din viaţa lui Vladimir Vladimirovici

Cornel CodiţăEditorial / 23 noiembrie 2022

Cornel Codiţă

Bună dimineaţa, mult prea iubite şi stimate neîntrecut Aţîţător de război, neobosit Împilator al popoarelor, degrabă Aruncător în temniţi şi casap al celor nesupuşi, Părinte al gropilor comune şi al crimelor genocidare înfăptuite de brava noastră armată în marea "Operaţiune Specială", Tătuc al tuturor ruşilor care încă refuză să deschidă ochii, nu care cumva să fie obligaţi să vadă ororile născute din somnul raţiunii lor! Bună dimineaţa şi voia să ţi se împlinească în cea de a 273 zi de glorioasă luptă împotriva juraţilor noştri duşmani, aciuaţi în istoricele ţinuturi ale Rusiei, vremelnic stăpînite de renegaţii noştri fraţii de sînge, de ortodoxie şi de stalinism, căzuţi sub puterea străinilor aţîţători de ură împotriva luminatei şi binevoitoarei stele civilizatoare a Kremlinului. Acum şi în veacul vecilor, să ni te ţină Atotputernicul în sănătate, putere şi neîmpăcată ură împotriva tuturor.

Conceptele ESG, mixed-use şi eficienţa energetică - prioritare pentru investitorii din real-estate

Conceptele ESG, mixed-use şi eficienţa energetică - prioritare pentru investitorii din real-estate

GEORGE MARINESCUPiaţa de Capital / 23 noiembrie 2022

Provocările industriei real-estate în privinţa dezvoltării unor noi proiecte imobiliare anul viitor sunt multiple, dacă ţinem cont că ne aflăm la capătul a doi ani în care actorii din acest domeniu s-au confruntat cu criza sanitară, criza energetică, inflaţia care a dus la creşterea preţurilor la materiale, sincopele din lanţurile de aprovizionare şi, mai nou, războiul din Ucraina declanşate de Federaţia Rusă.

Operatorul restaurantelor KFC şi Pizza Hut din regiunea MENA va atrage până la 1,8 miliarde de dolari prin IPO

Operatorul restaurantelor KFC şi Pizza Hut din regiunea MENA va atrage până la 1,8 miliarde de dolari prin IPO

A.V.Internaţional / 23 noiembrie 2022

Americana Restaurants International Plc, societatea care administrează restaurantele KFC şi Pizza Hut din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Kazahstan, se pregăteşte să strângă până la 1,8 miliarde de dolari din oferta sa publică iniţială (IPO) duală de la Bursa de Valori din Abu Dhabi (Abu Dhabi Securities Exchange - ADX) şi la cea saudită (Saudi Stock Exchange), anticipând că preţul final de vânzare a acţiunilor se va situa la limita superioară a intervalului avut în vedere, conform termenilor tranzacţiei, obţinuţi de Bloomberg.

Safetech a semnat un contract cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

ÎN VALOARE DE 5,2 MILIOANE DE LEI Safetech a semnat un contract cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 23 noiembrie 2022

Compania trebuie să livreze către STS echipamente pentru prevenţia, detecţia şi managementul vulnerabilităţilor cibernetice ale sistemelor de comunicaţii Safetech are ca obiectiv transferul în Piaţa Principală a BVB până la finele lunii februarie a anului viitor, conform unui raport recent al societăţii  

Dezvoltatorul de soluţii de securitate cibernetică Safetech Innovations (SAFE) a încheiat un contract în valoare de 5,2 milioane de lei fără TVA cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), conform unui raport la companiei publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Nici după ieftiniri semnificative, vedetele AeRO nu pot fi considerate subevaluate

Nici după ieftiniri semnificative, vedetele AeRO nu pot fi considerate subevaluate

Cristian DogaruPiaţa de Capital / 23 noiembrie 2022

Venite cu surle şi trâmbiţe la bursă în urma unor plasamente private de multe ori suprasubscrise, multe dintre acţiunile din secţiunea AeRO le-au provocat daune semnificative investitorilor intraţi la cumpărare în primele zile după listare, dacă aceştia ar dori să tragă linie acum peste plasamentul lor. Din păcate, nici după corecţiile din ultimul an multe dintre acţiunile în cauză n-ar putea fi considerate ieftine prin raportare la media pieţei.

Frigul, foamea, anii, Messi şi fesul

Frigul, foamea, anii, Messi şi fesul

Dan NicolaieSport / 23 noiembrie 2022

Dan Nicolaie

Acesta este prima Cupă Mondială pe care o urmăresc cu fes pe cap. Nu e nici cochetărie, nici ramoleală, nici măcar un interes care să-l poarte, pur şi simplu e frig în casă. Un frig pervers, care te blochează la nivelul deciziilor, nu îţi vine nici să bagi un calorifer în priză (spaima facturilor planează şi ea uşor în zonă), dar nici relaxat nu poţi să stai şi până la finalul zilei îl resimiţi ca pe o boală.

Olandezii înţeapă FIFA şi fac teoria banderolei

Olandezii înţeapă FIFA şi fac teoria banderolei

Octavian DanSport / 23 noiembrie 2022

Rigiditatea FIFA este cunoscută de toată lumea, iar când vine vorba de mesaje politice lucrurile sunt de neclintit. Chestiunea celebrei banderole colorate a făcut vâlvă în aceste zile şi dincolo de mesaj un lucru este cert, spaţiul de manevră pentru echipe în această zonă este foarte restrâns.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 23 Noiembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 23 Noiembrie 2022

Macroeconomie / 23 noiembrie 2022

Preţurile producătorilor industriali din Polonia şi-au temperat creşterea anuală şi în octombrie 2022, până la 22,9%, de la 24,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după un avans de 0,2% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo