Consiliul de Administraţie (CA) al Retrasib Sibiu (RTRA), unul dintre cei trei producători de transformatoare la nivel naţional, a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor pentru data de 6 septembrie, cu mai multe puncte pe ordinea de zi, printre care aprobarea reducerii capitalulului social prin micşorarea numărului de acţiuni al companiei, operaţiune realizată în vederea acoperirii parţiale a unor pier-deri acumulate în anii anteriori, informează emitentul printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Practic, acţionarii RTRA vor avea pe masă reducerea capitalului societăţii cu suma de 9,879 milioane de lei, de la zece milioane de lei, la numai 0,12 milioane de lei, respectiv anularea a 98,796 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de un 0,1 lei, acţionarii urmând a fi compensaţi în baza unui preţ ce urmează a fi stabilit de CA conform criteriilor prevăzute de lege.
Din această sumă, acţionarii Retrasib vor trebui să aprobe acoperirea parţială a pierderii contabile cumulate la finele lui 2018, de 30,66 milioane de lei, diferenţa de 20,781 milioane de lei reprezentând ajustări la inflaţie a capitalului social.
De asemenea, acţionarii vor lua act de demisia lui Jan Olscher atât din func-ţia de administrator cât şi din fotoliul de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, precum şi a lui Heinrich Uekermann şi Harald Mayrhofer din poziţiile de membri ai CA-ului, începând cu 23 august 2019.
În aceste condiţii, în adunarea din 6 septembrie, acţionarii Retrasib vor trebui să aleagă (prin vot secret) noi administratori, pentru o perioadă de doi ani de la data desfăşurării adunării.
În plus, se va mai supune la vot completarea obiectului de activitate al societăţii cu următoarele activităţi: Comerţ cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi software-ului; Comerţ cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii; Comerţ cu ridicata al mobilei de birou; Comerţ cu ridicata al altor maşini şi echipamente de birou; Comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone); Cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii; Activităţi de închiriere şi leasing de maşini şi echipamente de birou (inclusiv calculatoare); Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.
Din 2014, Retrasib este parte a grupului german SGB-SMIT International GmbH cu sediul în Regensburg, Bavaria (grupul fiind al treilea producător de transformatoare la nivel mondial, după ABB şi Siemens), care a fost preluat în 2017 de fondul american One Equity Partners, fostă divizie a băncii americane JP Morgan Chase. Tot din 2014, fabrica din Sibiu produce transformatoare pentru staţii electrice, cele mai mari având o capacitate maximă de 400 MVA şi 440 kV, după ce, în trecut, realiza doar reparaţii de transformatoare.
Cel mai important client local al producătorului sibian este Transelectrica, urmat de distribuitorii regionali de energie electrică, printre care şi companiile din componenţa Enel Dis-tribuţie.
După primele trei luni ale anului curent, Retrasib a raportat o pierdere de 1,19 milioane de lei, cu mult peste cea înregistrată la finele primului trimestru din 2019, de 0,067 milioane de lei, în timp ce afacerile companiei au coborât cu 14,4%, până la 30,719 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.
SGB - SMIT International GmbH deţine 93,64% din compania a cărei valoarea de piaţă al BVB este de 21,2 milioane de lei.
1. chiar asa sa copiati domnilor
(mesaj trimis de The Brute în data de 06.08.2019, 23:51)
un domn su o doamna anonima au rugat s le explic metoda prin care se micsoreaza pierderile acumulate si la distanta de aproximativ o zi dvs faceti convocarea pentru micsorarea capitalului social....copy paste a la dottore, interesant cine este auditorul financiar