Înalta Curte a respins cererea DNA privind interdicţia dizolvării şi lichidării Carpatica Asig

George Forcoş
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 17 august 2016

Înalta Curte a respins cererea DNA privind interdicţia dizolvării şi lichidării Carpatica Asig

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins marţi cererea DNA de luare a măsurii preventive constând în interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare şi lichidare faţă de Carpatica Asig.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

"A respins ca nefondată cererea PICCJ DNA secţia judiciară de luare a măsurii preventive constând în interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare şi lichidare faţă de inculpata SC Carpatica SA", se arată în decizia Instanţei Supreme, informează B1 TV.

Procurorii DNA au cerut impunerea măsurii preventive de interdicţie a iniţierii procedurilor de dizolvare şi lichidare privind SC Carpatica Asig SA, după ce ASF a decis intrarea în insolvenţă a firmei. Societatea este judecată într-o cauză instrumentată de DNA.

După finalizarea unei anchete complexe, SC CARPATICA ASIG SA a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de cumpărare de influenţă şi dare de mită, la data de 25 aprilie 2014. Cauza în care este cercetată este şi acum în faza de apel.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis la sfarsitul lunii ianuarie intrarea Carpatica Asig în rezoluţie, o situaţie similară insolvenţei, pentru a evita falimentul societăţii de asigurări. ASF a aşteptat un investitor care să preia Carpatica Asig şi care să investească pentru salvarea companiei.

Singura ofertă, venită din partea firmei International Insurance Consortium, înregistrată în Olanda, a fost respinsă de către ASF la începutul lunii iunie.

Autoritatea a retras şi aprobarea conducerii Carpatica Asig, care a fost înlocuita cu Fondul de Garantare a Asiguraţilor. În prezent, fosta conducere Carpatica Asig este cercetată penal sub acuzaţia de constituire de grup infractional organizat. Persoanele în cauza sunt bănuite că ar fi ascuns rezultatele reale ale firmei pentru a păcăli un potenţial investitor.

În august 2015, ASF a cerut şi falimentul Astra Asigurări, liderul pieţei RCA la acea vreme, care în prezent se află în procedura de lichidare.

`

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb