ÎNCĂ O RUNDĂ ÎN MECIUL DE LA SIF TRANSILVANIA Contestatarii lui Fercală, de la extaz la agonie

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 ianuarie 2016

Contestatarii lui Fercală, de la extaz la agonie

După ce SIF3 a convocat AGA pentru schimbarea conducerii, cererea acţionarilor a fost suspendată de instanţă

Fercală: "Convocarea nu mai produce efecte"

Frăţilă: "Nu există o modalitate prin care să fie oprită această convocare"

Chiar când se bucurau că SIF3 Transilvania a convocat AGA pentru schimbarea conducerii, acţionarii contestatari, printre care Constantin Frăţilă, Radu Toia, fonduri Certinvest şi Broadhurst, au primit o lovitură, în sala de judecată.

Tribunalul Braşov a admis, pe calea ordonanţei preşedinţiale, cererea SIF3 Transilvania să suspende punerea în aplicare a cererii de convocare formulată de grupul de acţionari, potrivit unui raport al SIF3.

Hotărârea poate fi atacată cu apel în 5 zile de la comunicare.

Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3, ne-a declarat: "Convocarea nu mai produce efecte până când instanţa nu se va pronunţa pe fond cu o soluţie definitivă".

La finalul anului trecut, SIF3 a dat curs solicitării grupului de acţionari cu o deţinere cumulată de peste 8% şi a convocat Adunarea Generală, pe 15 februarie, având pe ordinea de zi aprobarea declanşării acţiunii în răspudere pentru management necorespunzător împotriva membrilor directoratului şi alegerea unui nou Consiliu de Supraveghere.

Constantin Frăţilă, unul dintre cei mai mari acţionari ai SIF3, are o opinie contrară lui Mihai Fercală. Domnia sa ne-a spus: "Din punctul de vedere al Legii 31/1990 şi a legislaţiei pieţei de capital nu există o modalitate prin care să fie oprită această convocare. Dacă citiţi cu atenţie soluţia publicată pe portalul instanţelor de judecată în dosarul 5259/62/2015, instanţa a dispus suspendarea punerii în aplicare (executarea) cererii de convocare formulată de grupul de acţionari, ceea ce este imposibil, deoarece această a fost deja executată (a fost convocată adunarea generală pentru dată de 15/16.02.2016), convocatorul fiind deja publicat în Monitorul Oficial şi pe cale, de consecinţă, nu mai poate fi suspendat ceva ce deja a fost executat. Ca o paranteză, o sentinţă similară a pronunţat Tribunalul Braşov în dosarul 6305/62/2014, dispunând suspendarea executării hotărârii AGOA prin care eu am fost revocat din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania, sentinţă care trebuia şi putea fi executată imediat. Cu toate acestea, s-a afirmat şi susţinut, chiar în cadrul şedinţei AGA din 29.04.2015 că, deşi sentinţa prin care a fost suspendată executarea hotărârii AGA de revocare a mea din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania este executorie, ea nu poate fi pusă în executare pentru că nu este definitivă. Este foarte interesant ce se va întâmpla în această situaţie".

Domnul Frăţilă a spus că se va prezenta la şedinţa AGOA convocată pentru data de 15/16.02.2016: "Dacă ar fi altfel decât să se ţină AGA conform convocatorului publicat în Monitorul Oficial ar fi un precedent periculos pentru piaţa de capital".

Un răspuns similar am primit şi din partea Grupului de acţionari semnatari ai solicitării de convocare a AGA la SIF Transilvania. Aceştia consideră că Hotărârea Tribunalului Braşov nu poate produce vreun efect în ceea ce priveşte convocarea AGA: "Directoratul SIF şi-a îndeplinit obligaţia de convocare, urmând ca AGA solicitată să se ţină în condiţiile comunicate.

Orice altă interpretare ar reprezenta o limitare a drepturilor acţionarilor minoritari şi ar conduce la crearea unui precedent periculos pentru piaţa de capital în ansamblul ei. Suntem convinşi că situaţia va fi îndeaproape urmărită de instituţiile pieţei şi că acestea vor avea o abordare adecvată în scopul protejării intereselor acţionarilor SIF".

Acţionarii ne-au mai transmis: "Obiectivul nostru este transformarea SIF într-o companie transparentă, eficientă şi aliniată celor mai bune practici. Nu avem în obiectiv persoane, ci principii. Ne dorim să discutăm în cadrul AGA despre modalităţile de reformare şi modernizare a activităţii SIF. La acest dialog considerăm că trebuie să participe cu opinii, propuneri de soluţii, idei, toţi acţionarii interesaţi. Iar conducerea SIF are îndatorirea de a crea cadrul instituţional necesar în acest sens. În continuare, vom apăra acest drept al acţionarilor, iar paşii pe care îi vom urma vor răspunde acestui obiectiv".

SIF3 s-a adresat instanţei împortriva grupului format din Corin Ioan Trandafir, Ilie Stoichescu, Radu Toia, Constantin Frăţilă, Maria-Alexandra Frăţilă, Radu Ciuceanu, Gabriela Alexa, Broadhurst Investments Limited, FDI Certinvest Dinamic, administrat de SAI Certinvest SA, FDI Certinvest Prudent, reprezentat de SAI Certinvest SA, FDI Certinvest XT Index, administrat de SAI Certinvest SA, FDI Certinvest BET FI Index, administrat de SAI Certinvest SA şi Fondul de Pensii Facultative Pensia Mea, administrat de Certinvest Pensii Sociale de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative.

Pe fond, SIF Transilvania a solicitat, în contradictoriu cu grupul de acţionari să se constate şi să se reţină abuzul de minoritate săvârşit de aceştia, în mod concertat şi să se constate nulitatea absolută a cererii de convocare a adunării generale a acţionarilor SIF Transilvania menţionată, potrivit comunicatului SIF3.

Atunci când a solicitat AGA la SIF3, tabăra "Frăţilă" a transmis că SIF Transilvania a pierdut peste 50 de milioane euro din cauza "practicilor şi politicilor îndoielnice, lipsei de viziune şi de transparenţă în procesul decizional". În comunicat se arată: "Spre exemplu, deciziile de investiţii în sectorul hotelier, în active aflate în administrarea SIF Transilvania, au fost luate fără planuri de business asociate şi fără o justificare economică, aşa cum ar fi fost normal. În consecinţă, resursele investite în proiectele de refacere a hotelurilor au fost, în estimarea noastră, cu aproximativ 100% mai mari faţă de preţul mediu al pieţei şi nu au obţinut rezultate pe măsura potenţialului acestora."

Consiliul de Supraveghere SIF3 Transilvania a apreciat că "acţiunile tendenţioase ale grupului de acţionari Frăţilă - Toia - Certinvest - la care s-au mai alăturat şi alţii - afectează grav imaginea SIF Transilvania, prin afirmaţiile defăimătoare care pot genera consecinţe negative importante asupra societăţii în ansamblu".

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Fercala ar fi in stare sa zica si de mama-sa ca e abuzata de minoritari.Este de neimaginat cum o instanta se poate pronunta impotriva proprietarilor de drept ai societatii doar pentru a incerca sa apere un escroc patentat.ASF ce face ? Noi mai putem cumpara actiuni la "societatea lui FERCALA " ?

    1. Inspepectia judiciara trebuie de urgenta sa intre in actiune in BRASOV. Va reamintesc ca la AGA cel care il apara pe FERCALA era ADAM si sotia lui, pe unde sunt acestia acum ?

    8% nu e din 100% ci din cca 50%.

    1. rar au fost mai mult de 40% prezenti,ceea ce inseamna ca deja sunt 20 % din voturi, Fercala nu mai are sustinatori si atunci apeleaza la chichite avocatesti.va reamintesc ca la AGA din 2015 a avut 49,15 % dintre actionari impotriva.atat a declarat el dupa ce a intrerupt votarea. SE STRAGE LATUL FERCALEZULE

    Daca nu ar fi tragic, ar fi comic..spune o vorba. Haiducii lui Fratila se încurca unii pe alții. Asteptam in episoadele următoare teoria bunele practici aplicabile SIF din experiența nemăsurata a lui Voicu la Certinvest si Credit Fond; Toia pe la CNVM-ul lui Anghelache, Negoita& co. Ne învață arbitrul Fratila, uns cu spirit antreprenorial, ce înseamnă transparentă si management profesionist, a se citi

    CMCM. Câta ipocrizie...!!! 

    1. Stati ma voi cu fercala nr.1, cu ceocea- dr.ing.ec., etc. Apropos, ceocea , ti am citit cv ul si n-am inteles cum dracu ai facut facultatea fara sa termini liceul? Si nu mai semna cu dr.ca faci de ras toata scoala romaneasca analfabetule. Si te mai si reclama dracului cineva ca esti plagiator. Mari nesimtiti...

      Aici nu vorbim despre oameni, ci despre faptul ca niste actionari ne cheama la vot.Cui este frica de vot ? Dobitocule , cel care ne invata ce este bine este VOTUL ACTIONARILOR, sti tu o cale mai corecta ? Pai noi actionarii suntem prizonierii unui scelerat caruia ii este frica de votul propriilor actionari si care prin intermedul unui securist batran ca tine ne duceti in alta dimensiune a discutiilor ? HAI SICTIR !

      Adevarat graiesti.Societatea CMCM este condusa de Fratila care este minoritar.

      S.I.F. TRANSILVANIA loc. BRASOV jud. BRASOV56.72% 

      FRATILA CONSTANTIN11.65% 

      FRATILA MARIA ALEXANDRA10.01% 

      FRATILA MIHAELA10.01% 

      CONSULTING&CON STRUCTION INVESTMENTS SRL loc. CONSTANTA jud. CONSTANTA10.00% 

      alti actionari / others1.61%

      Abuz de majoritate nu exista? 

      unde dai siunde crapa.mai anonim pai de ce nu vorbesti direct cu ceocea ca esti aproape de el.asta ca sa nu mai fii somnanbul noaptea la ora 3.30.

      unde dai siunde crapa.mai anonim pai de ce nu vorbesti direct cu ceocea ca esti aproape de el.asta ca sa nu mai fii somnanbul noaptea la ora 3.30.

      Exact cum spui. Abuz de minoritate! Fratila minoritar in CMCM conduce compania si se judeca cu SIF, nu primește acționarul majoritar in companie si își umple buzunarele !

    Ce tara este asta in care infractorii sunt protejati si perpetuati in functii? De cand proprietarii unei entitati nu mai pot decide in privinta ei pentru ca sunt impiedicati de hotarari judecatoresti. Poate ca este o lacuna legislativa si atunci trebuie sesizat parlamentul sau poate ca este abuz din partea judecatorilor si atunci trebuie luate masuri in consecinta din partea statului ca si garant al prevederilor constitutionale.

    1. ASF si INSPECTIA JUDICIARA trebuie sa se sesizeze. MCV probabil ca inseamna si coruptia de la judecatorii.Si in ultimul timp sun cam multi judecatori care devin susceptibili de coruptie !

    La cat e de disperat FERCALA va face multi ani de puscarie, prin actiunile pe care le face adauga ani grei la viitoarea sentinta. Auzi tupeu, el e cel care decide ce e bine sau rau pt societate si nu actionarii ? Noaptea mintii ! Orice actioner care nu e deacord cu el este infractor. Deci si eu sunt un infractor. Un infractor pe banii mei ! ASF, PROCURATURA, DNA , voi ce faceti ?

    Alo Fercala,

    data viitoare când vin la Brasov sa gasesc Cetatea Brasovului inapoi la Municipalitate, ca daca nu il pun pe Fratila sa-ti mai dea doua rosii cu eliminare spre Beciul Domnesc 

    de de ude dle Fratila aveti atatia bani de tot achizitionati actiuni. Consider ca este necasara verif dvs de catr ANAF

    1. Asa ar trebui să-ți răspundă , vb de convocarea de la Sif si tu vrei sa STI de unde are bani ? Pai întreaba pe Leana lu Fercalezu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb