Incendiul de la depozitul din Dărăşti a şters datele de pe site-ul Global Archive Management

E.O.O.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 31 mai 2017

Incendiul de la depozitul din Dărăşti a şters datele de pe site-ul Global Archive Management

Ieri, focul încă nu fusese stins

Coincidenţă sau nu, imediat după izbucnirea incendiului de pe site-ul companiei Global Archive Management, de la secţiunea "Clienţi" au dispărut siglele firmelor şi băncilor importante ale căror documente sunt în păstrare în depozitele GAM. Este vorba despre Arabesque, Bancpost, BCR Asigurări, BRD Groupe Societe Generale, Leroy Merlin, Omniasig, Pepsico, Piraeus Bank

De cinci zile, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov nu reuşesc să stingă vâlvătaia care mistuie depozitul de documente de lângă comuna Dărăşti, judeţul Ilfov. Reamintim că incendiul izbucnit vineri 26 mai, la ora 18.00, a distrus mai mult de jumătate din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi, aflat în proprietatea firmei Global Archive Management (GAM).

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, căpitanul Vasile Daniel, ne-a declarat: "Incendiul nu a fost declarat stins nici până la această oră (n.r. ieri, ora 11 a.m). Există două autospeciale cu apă şi spumă şi o autoscară la faţa locului".

Reprezentantul ISU nu a vrut să precizeze un termen pentru stingerea focului.

"Este o cantitate foarte mare de materiale care a rămas, ca urmare a arderii hârtiei şi topirii stivelor metalice ş.a.m.d., dedesubt existând încă jar", a adăugat acesta. Specialiştii în astfel de intervenţii nu pot declara incendiul stins, fiindcă stratul gros de materiale arse se poate reaprinde oricând de la o adiere de vânt.

În zonă nu sunt hidranţi, iar militarii aduc apă din localităţile învecinate.

Iniţial, în zona depozitului incendiat, au fost trimise 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare şi mai multe motopompe pentru alimentare din surse fără presiune. În prezent, autorităţile susţin că situaţia este sub control, la faţa locului acţionând pompierii şi autospecialele de stingere a incendiilor. Inspectorii şi pompierii afirmă că au fost salvate din flăcări doar echipamentele electronice aflate în partea din spate a imobilului.

Speculaţii şi coincidenţe

Evenimentul din localitatea ilfoveană Dărăşti a dezlănţuit un adevărat tsunami în presa centrală. În lipsa informaţiilor despre documentele arhivate, jurnaliştii au speculat faptul că incendiul de la depozitul firmei Global Archive Management nu ar fi fost tocmai o întâmplare. În imobilul parţial distrus de flăcări s-ar fi aflat, pe lângă arhivele unor mari companii şi bănci, toată arhiva Astra Asigurări, companie care aparţinea miliardarului Dan Grigore Adamescu. Mai precis, jurnaliştii cotidianului România liberă au catalogat incendiul izbucnit la halele GMA ca "ciudat", pentru că survine în momentul în care familia miliardarului decedat se judecă cu statul român şi trebuie să depună probele la ICSID - Tribunalul International de Arbitraj de la Washington.

Speculaţiile presei au fost alimentate şi de comunicatul transmis de KPMG Restructuring SPRL, lichidatorul judiciar al Societăţii de Asigurare Reasigurare Astra ( companie aflată în faliment), care susţine: "Astra nu a avut şi nu are încheiat un contract de prestări servicii arhivistice cu Societatea Global Archive Management (GAM). Fondul arhivistic al debitoarei (Astra - n.r.) nu se află depozitat în locaţia din Dărăşti, judeţul Ilfov, şi nu a fost afectată sub nicio formă de evenimentele survenite în data de 26 mai 2017".

Jurnaliştii de la România Liberă susţin, însă, că au intrat în posesia unor documente care dovedesc că directorul de vânzări al Astra ar fi dat directive precise prin care arhiva companiei trebuia predată firmei GAM, indicând şi adresa exactă a depozitului din Dărăşti. Dar acest lucru nu dovedeşte că arhiva ar fi fost plasată acolo.

Ciudată este şi reacţia directorului adjunct al GAM, Ştefan Ecxarcu, care a precizat că firma pe care o reprezintă "a investit 400.000 de euro într-un sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert, la două dintre depozitele companiei". Lucrările pentru asigurarea imobilului devastat de incendiul de vineri erau abia la început.

Ecxarcu a mai precizat că, în baza arhivelor electronice pe care le deţine pe "servere criptate", GAM urmează să facă o analiză pentru a stabili exact ce documente au ars. Depozitul din Ilfov era asigurat, iar firmele prejudiciate vor fi despăgubite.

Au dispărut siglele clienţilor de pe site

Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, firma Global Archive Management SRL este deţinută de firma olandeză ROMHOLD B.V., iar printre asociaţi figurează doi olandezi : Van Gaalen Jan Mattijs Aart şi Gijzenberg Gerrit Antoon. Ecxarcu-Harfaş Ştefan are calitatea de împuternicit al firmei şi îndeplineşte funcţia de director general adjunct. Site-ului companiei, GAM, https://archive.ro, menţiona că aceasta ar avea peste 150 de clienţi, companii private şi bănci.

Coincidenţă sau nu, imediat după izbucnirea incendiului de pe site-ul companiei Global Archive Management, de la secţiunea "Clienţi" au dispărut siglele firmelor şi băncilor importante ale căror documente sunt în păstrare în depozitele GAM. Este vorba despre Arabesque, Bancpost, BCR Asigurări, BRD Groupe Societe Generale, Leroy Merlin, Omniasig, Pepsico, Piraeus Bank. Până la închiderea ediţiei de astăzi a ziarului BURSA, reprezentanţii firmei Global Archive Management SRL nu au putut fi contactaţi pentru a-şi putea exprima un punct de vedere.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. ...de si-a mai adaugat o gaura la semnatura, signature.

    MAKE, e trist ca iar ati trecut la CENZURA. Treaba voastra, FNI VEGHEAZA PENTRU TINE, dupa cum se stie. 

    1. Cum spuneam, dle Make, postacul spurca tot ce ii sta in calea fericirii - cei cativa firfirici primiti de la banci. I-o fi ars si statul de plata in incendiu? Ma bucur ca ati inceput sa curatati site-ul de astfel de indivizi care ii fac antireclama, prin comentariile inepte.

      Pe MAKE il deranjeaza ADEVARUL pentru ca ii strica povestea. Totusi, daca e ADEVAR ar trebui sa te abtii sa cenzurezi. Faci fix manevrele pe care le faceai cand cu FNI si BCR - hai, nu te mai preface, ca stii foarte bine ce rol ati jucat cu articolele alea platite despre cozi la retrageri - banca pe care aproape ati reusit sa o daramati. Nu, nu te flata, nu lucrez, n-am lucrat si nu o sa lucrez in bnr sau in vreo banca. Insa nu inchid ochii cand vad manipulare si minciuna.

      ADEVARUL il deranjeaza si pe sambatarul din CISNADIE pentru ca oamenii doneaza insa o sa puna intrebari dupa, ca nu e ca si cum nu ar fi stiut ca sunt ESCROCATI. Ca asa le place speculantilor imobiliar-financiar sa creada ca ei sunt de fapt OK doar ca au fost pacaliti de niste nemernici si STATUL nu i-a aparat. Pacalicilor, TOCMAI VA BAGA MANA IN JEB EXCROCUL. Pentru binele vostru, cum altfel? 

      ***************** 

      SR I, SIE, impiedicati aparitia a 3 ingerasi ORFANI la CISNADIE!!!!!!!!! 

      Mustacios ul chel si cu burta de la Cisnadie (fostul eunuc al gusatei Cristoforidis din Fanar) a declansat operatiunea EXIT POCAIT. 

      DUPA CE SI-A INGHETAT PROCESUL CU BANCPROST (zic cei din bransa ca a luat SPAGA 100.000 de dolari) mustaciosul din Cisnadie isi pregateste pensionarea cu cazare la fratii lui sambatari din IOWA, USA. 

      In acest scop a pacalit ROMANII de buna credinta sa-si doneze o parte din venituri pentru o presupusa activitate bankstereaska. Dupa cum se stie, el singur s-a LAUDAT ca pleaca din TARA in care nu a votat niciodata neavand ROST, ca LOOSER nu poti pleca cu mana goala asa ca s-a gandit sa dea un TUN FINANCIAR. 

      E un fel de FNI acest NICU NICHIFOR care va solicita sa ii DATI BANI FARA CHITANTA!!!! ANAF, SRI, SIE, se aude???? 

      Mustaciosul supraponderal, fertilizator al Tiberiei, a adunat deja 100.000 de dolari de la bancprost, isi vinde pe furis apartamentul de la Cisnadie (a dat deja spagile ca sa "nu se prinda" notarii), mai strange 2 MILIOANE DE EURO de la oamenii disperati cu datorii la banci si o taie in SUA. 

      Cultul sau de POCAIT i-a GARANTAT CETATENIE in SUA daca vine cu peste 1 milion de euro. S-a vazut care e atitudinea STATULUI ROMAN in situatia in care DAC Cristian va avea cetatenie americana in cazul lui TEO PETER!!!!!! 

      Ca sa scape si sa-si stearga urmele Cristian Drac si Zamfurt Daniel cer sa le DONAM BANI fara chitanta. MILIOANE DE EURO??????

      SRI, SIE, ANAF, ANPC, BNR, INS, Ministerul Finantelor, ce parere aveti de #ASTA ????  

    De unde rezulta ca ISU stinge cu apa arhiva de parca ar fi fost doar un depozit de cherestea !

    1. Da, asta e nenorocirea dublata de ISU! Ce spun si cei de la Autoritate de siguranta constructiilor si ce autorizatie au dat lui GAM la halul asta de hala? Dar cei de la Arhivele nationale pe ce baze au dat autorizatiile postate de GAM si ce au controlat dupa legea arhivelor ? Ceasul cel rau, ghinion nu-i asa

    Asa director, asa firma de arhivare, asa dezastru. N-a fost destul dezastrul face relama si la sistemul de stingere a incendiilor cu gaze, tot batav. Prostu` pana nu-i si fudul, parca nu-i si prost destul...

    A ars scrum ditamai haloiu cu arhive publice si private si ANAF, Arhivele Nationale care impoziteaza si autorizeaza astfel de operatori in piata nimic, nici pas ? De ce ? Cum de ce, pt ca sunt din tara lalelelor, ia sa fi fost din tara mioritei ca si Condrea de la Hexifarma, eheei ce tambalau iesea...

    Cand hotii ajung sa pazeasca bunuri care sunt esentiale precum arhivele,mai e ceva de spus despre statul care a permis unor cioflingari sa aiba dreptul de a depozita si pastra arhive? De ce statul nu o mai poate face?

    1. Statul subfinanteaza inclusiv Arhivele Naționale de zeci de ani. În depozitele Arhivelor Naționale se găsesc documente foarte importante prin vechimea lor și prin implicațiile legale pe termen lung în cazul distrugerii lor. Sunt documente ale instantelor de judecată, primarii, unități de învățământ, etc. Dar în prezent multe depozite ale Arhivelor Naționale stau să cadă, plouă în interior, sunt neîncălzite, lipsite de dotări moderne etc. etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb