Incendiul, principalul risc asigurat care afectează companiile din România

N.R.
Miscellanea / 15 iulie 2022

Incendiul, principalul risc asigurat care afectează companiile din România

Cele mai mari 50 de despăgubiri plătite anul trecut de Membrii UNSAR în baza asigurărilor de bunuri şi proprietăţi destinate companiilor au însumat aproximativ 108 milioane de lei (22 milioane euro), reiese dintr-o analiză realizată la nivelul asociaţiei, potrivit unui comunicat emis redacţiei.

Potrivit sursei citate, riscul care a afectat în cea mai mare proporţie activitatea companiilor asigurate din România a fost incendiul. Astfel, 69% din totalul acestor despăgubiri achitate de societăţile de asigurare pentru companii a fost pentru acoperirea daunelor cauzate de incendii, valoarea lor ridicându-se la peste 74,4 milioane de lei. Pe locul secund s-au situat fenomenele atmosferice (furtuni, trăsnet), care au provocat daune ce au dus la plata unor despăgubiri de peste 11,1 milioane de lei. Topul celor mai mari 50 de despăgubiri plătite anul trecut este completat de riscurile legate de avarii accidentale ale echipamentelor / utilajelor (8,7 mil. lei), furt (5,2 mil. lei) şi explozie (2,2 mil. lei).

În acest context, UNSAR lansează noua ediţie a demersului #BusinessSOS, având sprijin instituţional pentru educaţie financiară de la ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiară şi în parteneriat cu BVB - Bursa de Valori Bucureşti. Scopul proiectului este de a oferi celor interesaţi mai multe informaţii utile cu privire la asigurările dedicate companiilor. Prin intermediul materialelor puse la dispoziţia antreprenorilor, aceştia pot afla care sunt principalele riscuri la care poate fi expusă o companie pe parcursul dezvoltării ei. Practic, această ediţie #BusinessSOS evidenţiază importanţa existenţei unui plan de asigurări care să însoţească un business în evoluţia sa şi care să asigure continuitatea unei afaceri şi în cazul producerii unor evenimente neprevăzute.

#BusinessSOS este susţinut de următoarele organizaţii şi instituţii: AAFBR - Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România, APAPR - Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România, APPA - Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor, ARA - Asociaţia Română de Actuariat, ARB - Asociaţia Română a Băncilor, CCIFER - Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România, CCIpR - Camera de Comerţ Italiană pentru România, FGA - Fondul de Garantare a Asiguraţilor, FSAB - Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci, ISF - Institutul de Studii Financiare, PIAR- Patronatul Industriei Asigurărilor din România, PRBAR - Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, RBL - Romanian Business Leaders şi UNSICAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări, se menţionează în comunicat.

"Indiferent de tipul de activitate desfăşurat sau de stadiul de dezvoltare al unei companii, este important să existe un plan de asigurări care să răspundă întocmai nevoii de protecţie a business-ului respectiv. În orice călătorie antreprenorială este important să avem parteneri de încredere alături, iar asigurarea se numără cu siguranţă printre ei. Aceasta este esenţa #BusinessSOS. Mulţumim cu această ocazie tuturor instituţiilor şi organizaţiilor care s-au alăturat şi care sprijină acest demers", a declarat Adrian MARIN, Preşedinte UNSAR.

"Un antreprenor mai informat este cu siguranţă unul mai pregătit pentru a face faţă riscurilor. #BusinessSOS vine în sprijinul managerilor cu informaţii utile despre asigurările de bunuri şi proprietăţi, răspunderi profesionale, manageriale, asigurări pentru riscuri financiare sau cibernetice. Existenţa unui plan de asigurare face ca o afacere să fie mai rezilientă în faţa riscurilor şi să se concentreze pe dezvoltare şi pe siguranţa angajaţilor", a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General UNSAR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb