ÎNCEPÂND DE ASTĂZI Emisiunea de obligaţiuni Patria Bank, intermediată de TradeVille, este listată pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti

J.P.
Piaţa de Capital / 15 decembrie 2020

Emisiunea de obligaţiuni Patria Bank, intermediată de TradeVille, este listată pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti

Cele 16.374 de obligaţiuni subordonate emise în Euro de Patria Bank sunt scadente peste 8 ani, având o dobândă fixă de 6,50%, plătibilă semestrial.

Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 500 de euro, iar listarea acestora s-a realizat pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, cu simbolul PBK28E

Obligaţiunile Patria Bank, emise în urma unui plasament privat intermediat de TradeVille în perioada 28-30 septembrie care a atras subscrieri totale de 8,19 milioane de euro, sunt tranzacţionate, de astăzi, pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), conform unui comunicat trimis redacţiei.

Numărul total de obligaţiuni emise de Patria Bank în această emisiune este de 16.374, acestea fiind obligaţiuni subordonate, negarantate şi neconvertibile cu scadenţă pe 5 Octombrie 2028 şi o valoare nominală de 500 euro/obligaţiune. Dobânda obligaţiunilor este de 6,50%/an, fixă, platibilă semestrial.

Subscrierea minimă în plasamentul privat de emitere a obligaţiunilor a fost de 25.000 de euro. Începând de astăzi, obligaţiunile Patria Bank pot fi cumpărate la bursă de către orice persoană fizică sau juridică, simbolul de tranzacţionare al acestora fiind PBK28E.

Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti: "Cele două emisiuni de obligaţiuni încheiate cu succes de Patria Bank sunt o dovadă în plus că piaţa de capital şi cea bancară sunt complementare în susţinerea economiei româneşti. Aproape o treime dintre băncile din sectorul bancar românesc sunt prezente la Bursa de Valori Bucureşti, fie prin emisiuni de acţiuni sau obligaţiuni, ceea ce ne bucură deoarece este o dovadă de netăgăduit a colaborării dintre cele două sectoare financiare. Doar în ultimii doi ani, la BVB au fost peste 30 de runde de finanţare a căror valoare a depăşit 2 miliarde de euro. Aceşti bani au fost atraşi de bănci şi companii private, chiar şi de Ministerul Finanţelor Publice şi mai sunt multe companii în pregătire pentru venirea la Bursa de Valori Bucureşti."

Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori Bucureşti: "Succesul noii runde de finanţare derulată de Patria Bank este o reconfirmare a parteneriatului foarte util dintre bancă şi TradeVille atât pentru instituţia de credit, cât şi pentru piaţa de capital. Banii atraşi de Patria Bank de la investitori creşte baza de capital a băncii, sporind astfel capacitatea de creditare a acesteia. Bani sunt în piaţă, atât din partea investitorilor persoane fizice, cât şi din partea investitorilor instituţionali, şi pot fi accesaţi atât direct de companii, dar şi de instituţii de credit care atrag capital necesar de pe bursă şi, ulterior, injectează bani în economie, prin creditare, dovedindu-se astfel că bursa este un canal eficient de finanţare."

"Patria Bank marchează încheierea cu succes a unei noi emisiuni de obligaţiuni prin listarea lor la Bursă astăzi. Semnificaţia acestei noi emisiuni este mult mai amplă pentru noi: într-un 2020 care a adus multe provocări, faptul că avem încrederea investitorilor este un vot pozitiv pentru direcţia pe care o urmăm în Patria Bank. De asemenea, creditele nou-acordate în primele 9 luni ale anului, în valoare de peste 603 milioane lei, confirmă şi capacitatea de adaptare a organizaţiei la scopul declarat şi asumat de a contribui la susţinerea antreprenoriatului românesc şi bunăstarea financiară a clienţilor noştri, persoane fizice şi companii" a declarat Daniela Iliescu, Director General, Patria Bank.

"Expertiza TradeVille în obţinerea de finanţări pentru companiile româneşti şi tehnologia de subscriere online accesibilă şi prietenoasă au contribuit din plin la succesul celui de-al doilea plasament privat de obligaţiuni corporative subordonate pe care l-am intermediat pentru Patria Bank. Ne bucurăm să fim implicaţi în dezvoltarea unei bănci care sprijină nouă generaţie de antreprenori şi business-uri, esenţială pentru viitorul României. Şi facem în acest fel încă un pas pentru a transforma Bursa de Valori Bucureşti într-un loc tot mai familiar şi o destinaţie firească nu doar pentru investitori, ci şi pentru antreprenori şi companii" este de părere Mihaela Biciu, Director General, TradeVille.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb