ÎNCEPÂND DE MĂINE Obligaţiunile Vivre Deco intră la tranzacţionare la BVB

I.M.
Piaţa de Capital #Construcţii / 9 aprilie 2020

Obligaţiunile Vivre Deco intră la tranzacţionare la BVB

Titlurile au o maturitate de cinci ani şi o dobândă fixă de 5,25% pe an, plătibilă trimestrial

Vivre va folosi finanţarea atrasă pentru susţinerea strategiei sale de dezvoltare accelerată, în special prin investiţii în instrumente de marketing

Obligaţiunile corporative denominate în euro, emise de retailerul on-line de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco, intră începând de mâine la tranzacţionare prin Sistemul Multilateral (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), la o lună după finalizarea plasamentului privat, se arată într-un comunicat de astăzi al operatorului pieţei noastre de capital.

Astfel, Vivre Deco este prima societate din sectorul e-commerce care listează la BVB obligaţiuni denominate în euro.

Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: "Vivre Deco este o poveste de succes a antreprenoriatului românesc şi suntem mândri că îşi face intrarea la bursă prin această emisiune de obligaţiuni. Această poveste de succes Made in Romania este confirmată atât de expansiunea regională a companiei, prin situaţiile financiare, dar mai ales prin faptul că investitorii au decis să investească în obligaţiunile Vivre într-o perioadă marcată de incertitudini în pieţele financiare. Totodată, suntem încântaţi să prezentăm investitorilor din piaţa de capital o ofertă din ce în ce mai bogată de instrumente financiare în care pot investi, contribuind, astfel, la susţinerea antreprenorilor români şi demonstrând tuturor că investitorii sunt dispuşi întotdeauna să-şi plaseze resursele într-o companie cu perspective serioase de dezvoltare".

Vivre a derulat la începutul lunii martie un plasament privat de obligaţiuni prin care a atras 3,45 milioane euro. Obligaţiunile au o maturitate de cinci ani şi o dobândă fixă de 5,25% pe an, plătibilă trimestrial.

În cadrul operaţiunii de piaţă, Vivre Deco a oferit spre vânzare 30.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 de euro, la o dobândă între 4,5% p.a. şi 5,5% p.a.. Plasamentul a fost suprasubscris, iar emitentul a decis suplimentarea ofertei, vânzând 34.534 de obligaţiuni. Titlurile au fost cumpărate de 66 investitori, atât persoane fizice, cât şi investitori instituţionali.

Monica Cadogan, cofondator şi Director General al Vivre Deco, a spus: "Studiem oportunitatea finanţării prin piaţa de capital din România de peste trei ani şi ne bucurăm ca este posibil, atât pentru Vivre, cât şi pentru alte companii româneşti, să-şi facă planuri de creştere prin Bursa de Valori Bucureşti. Succesul acestei emisiuni de obligaţiuni ne bucură şi, în acelaşi timp, ne obligă să atingem performanţele propuse. Chiar şi în această perioadă în care mulţi retaileri suferă, investiţiile noastre în tehnologie sunt răsplătite şi suntem într-o creştere semnificativă în primul trimestru la anului 2020, comparativ cu anul 2019. Mă voi asigura că suntem în continuare o prezenţă activă şi profitabilă pentru investitorii actuali şi viitori".

Plasamentul privat şi admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor au fost asistate de BT Capital Partners, societatea de investment banking a

Grupului Financiar Banca Transilvania (TLV), în calitate de Consultant Autorizat.

Vivre va folosi finanţarea atrasă pentru susţinerea strategiei sale de dezvoltare accelerată, în special prin investiţii în instrumente de marketing, cu scopul extinderii bazei de clienţi şi a creşterii notorietăţii brandului, precum şi prin investiţii în tehnologie şi automatizări.

Vivre Deco a înregistrat, anul trecut, venituri de aproape 200 milioane lei, un profit operaţional EBITDA de 7,1 milioane lei şi un profit net de 3,4 milioane lei. Compania este prezentă în nouă ţări din Europa Centrală şi de Est şi a înregistrat o dezvoltare susţinută în ultimii cinci ani, cifra de afaceri crescând în medie cu 28% anual.

Totodată, Vivre Deco este una dintre cele 15 companii finaliste ale ediţiei din 2019 a programului Made in Romania: Liga BVB.

În acţionariatul Vivre Deco se regăsesc firmele Neogen (50%) şi Advisory Delta (45%) şi Nagy Vajda Andras Peter (5%). Firma Neogen este deţinută în proportie de 67% de Călin Fusu, 13,54% de Nagy Vajda Andras Peter, 10,86% de Bodo Zoltan Ferenc şi 8,6% de Laszlo Robert. Advisory Delta are un singur acţionar, Walnut Investments OOD, o companie cu sediul în Bulgaria, care este deţinută de Oliver Cadogan, membru al Consiliului de Administraţie al Vivre şi soţul Monicăi Cadogan, directorul general al Vivre.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb