Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins luni cererile şi excepţiile formulate de avocaţii lui Victor Ponta şi Dan Şova în dosarul "Turceni - Rovinari", judecătorii stabilind că probele administrate de procurori sunt legale.
La termenul anterior de la data de 6 noiembrie, avocaţii lui Victor Ponta şi Dan Şova au ridicat mai multe excepţii prin care au contestat competenţa şi legalitatea sesizării ÎCCJ, modul în care procurorii au administrat probele în dosar, au efectuat actele de urmărire penală şi au solicitat retrimiterea rechizitoriului la DNA.
Judecătorii au respins azi aceste excepţii şi au dispus începerea judecării pe fond a dosarului.
În decizia instanţei se arată: "Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Ciurel Laurenţiu-Dan, Graure Laurenţiu-Octavian, Şova Dan-Coman şi Ponta Victor-Viorel. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr. 122/P/2012 din 16 septembrie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, privind pe inculpaţii Ciurel Laurenţiu-Dan, Cristea Dumitru, Graure Laurenţiu-Octavian, Şova Dan-Coman şi Ponta Victor-Viorel, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare".
Pe data de 17 decembrie instanţa va verifica controlul judiciar în cazul lui Dan Şova.
Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.
În dosar mai sunt trimişi în judecată senatorul Dan Şova, sub control judiciar, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi ''Şova şi Asociaţii'', Laurenţiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.
Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obţinut de la SCA ''Şova şi Asociaţii'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de MIHAI în data de 16.11.2015, 13:25)
Fara sa-l iubesc pe PONTA( De ce DNA-UL l-a lasat sa candideze la prezidentiale) consider dosarul Turceni -ROVINARI O MARE TAMPENIE-(Cand marele Iohannis-GHINION ,A VRUT GUVERNUL LUI ), a aparut si implicarea lui PONTA.Parerea mea este ca niciodata un absolvent de stiinte juridice n-ar trebui sa ocupe un post de conducere EI ar trebui sa-i asiste pe acestia si in caz de greseala a sefilor sa intre la parnaie pentru proasta cosiliere( nu si atunci cand acestia nu I-au ascultat.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de mama Dochea în data de 16.11.2015, 16:20)
Parca totusi iti place Ponta...nu??. Dar ce zici de cumnatul lui Ponta si socrul lui Ponta??. Vezi cum se lwaga totul intr-o "gasca" bine alcatuita.... Socrul Sarbu a "fugit" din bataia pusti( DNA-ului) ..sa ciulit putin la Curtea de Conturi..ca vorba aia acolo sunt instalati numai persoane "credibile" si care nu sau "uns" cu....ca....
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de MIHAI în data de 16.11.2015, 20:00)
NU MA INTERESEAZA RUDELE LUI Ponta ,ci logica unei justitii fara logica.