Prima săptămînă a lunii octombrie a deschis seria achiziţiilor planificate pentru ultimul trimestru al anului 2005, autorităţile contractante tranzacţionînd peste 11 milioane de dolari, în cadrul celor 25 de proceduri de achiziţii şi vînzări găzduite în ringul bursier.
Cele mai importante licitaţii prin care s-a ridicat valoarea totală a tranzacţiilor din ringul bursier au fost procedurile de achiziţie de reparaţii planificate vagoane călători, adjudecate la suma de peste 6,4 milioane de dolari, şină uzată, aproximativ 1,7 milioane de dolari, corpuri de iluminat, servicii de auditare a situaţiilor financiare, aparate de aer condiţionat, piese de schimb etc.
Ordonatorii cu care s-au încheiat în perioada 3 - 7 octombrie cele mai mari contracte de achiziţie şi vînzare au fost: CFR Călători SA, care a realizat o valoare totală a tranzacţiilor de peste 6,7 milioane de dolari, CNCF CFR SA, cu 3 proceduri de vînzare de peste 3,5 milioane de dolari, Nuclearelectrica care a achiziţionat prin intermediul ringului BRM servicii de reabilitare a sistemului de monitorizare efluenţi lichizi în valoare de aproximativ 450.000 USD. La această achiziţie, ordonatorul a realizat o îmbunătăţire de preţ, sub forma diferenţei favorabile dintre valoarea solicitată în oferta financiară şi cea de adjudecare de peste 215.000 dolari, respectiv 32,50% în termeni reali.
În teritoriu, activitatea terminalelor Bursei Române de Mărfuri s-a materializat în proceduri de achiziţii şi vînzări de aproximativ 1,2 milioane de dolari.
Au fost tranzacţionate mărfuri fungibile şi non fungibile într-o gamă foarte diversă, de la echipamente de protecţie, pînă la case de bani, lucrări case de bilete, lemne de foc, nisip antiderapant, laptop-uri, deşeuri feroase şi neferoase, echipamente de protecţie etc.
Topul terminalelor BRM realizat pentru intervalul 3 - 7 octombrie 2005 situează pe primul loc punctul de lucru de la Craiova, urmat de Cluj - Napoca, Prahova, Braşov, Iaşi, Timişoara, Galaţi şi Piatra Neamţ.
Terminalele Bursei Române de Mărfuri au statutul de puncte de lucru în teritoriu ale BRM, fără personalitate juridică proprie, şi care au obligaţia de a comunica întocmai elementele de identitate ale instituţiei bursiere, brand, principii, misiune şi valori. Aceste puncte de lucru sînt administrate de către entităţi cu personalitate juridică distinctă de BRM şi care deţin toată logistica şi capitalul uman necesare derulării în condiţii optime a activităţii bursiere.