Încrederea în economia germană - stimul pentru euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 februarie 2008

Euro s-a apreciat ieri, pe pieţele externe, în raport cu dolarul, atingând cursul maxim al ultimelor trei săptămâni, după ce au fost publicate cifrele privind încrederea întreprinzătorilor în economia Germaniei, cea mai mare din Europa. Indicele Ifo privind climatul investiţional german a crescut la 104,1 puncte în februarie 2008, de la 103,4 în ianuarie. Economiştii aşteptau o scădere până la 102,9 puncte.

Euro a avut o cotaţie de 1,4886 dolari la ora 10:10 a.m., pe piaţa din New York, faţă de 1,4830 dolari la finele zilei anterioare. Acesta a fost cel mai mare curs înregistrat după data de 1 februarie. Amintim că euro a atins cursul maxim istoric la data de 23 noiembrie 2007: 1,4967 dolari.

Potrivit analiştilor, o încredere sporită în economia germană arată că zona euro face faţă în mod rezonabil încetinirii expansiunii Statelor Unite ale Americii. Specialiştii cred că nu va trebui să fim surprinşi dacă euro va atinge, în câteva săptămâni, un nou curs record faţă de dolar.

Ascensiunea euro, mai precis deprecierea dolarului, a fost determinată, ieri, şi de publicarea cifrelor privind evoluţia preţului locuinţelor în SUA, r­espectiv a preţurilor de producţie. Potrivit anunţului administraţiei de la Washington, preţurile de producţie au crescut cu 1% în ianuarie, după un declin de 0,3% înregistrat în luna anterioară. Creşterea este mai mult decât dublă faţă de aşteptările analiştilor. În ce priveşte preţul locuinţelor, indicele S&P/Case-Shiller, care măsoară evoluţia acestora în 20 de zone metropolitane din SUA, a scăzut cu 9,1% în decembrie 2007 faţă de aceeaşi lună din 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb