Încrederea investitorilor germani, la cel mai redus nivel din ultimii doi ani

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 octombrie 2014

Încrederea investitorilor germani, la cel mai redus nivel din ultimii doi ani

Indicele ZEW privind aşteptările investitorilor şi analiştilor, în teritoriu negativ pentru prima oară după noiembrie 2012

Încrederea investitorilor germani a scăzut, luna aceasta, până la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, semn că economia ţării are probleme.

Indicele ZEW măsurat de Centrul pentru Cercetare Economică Europeană din Mannheim în privinţa aşteptărilor investitorilor şi analiştilor, care anticipează evoluţiile economice din următoarele şase luni, a scăzut la -3,6 puncte în octombrie, de la 6,9 în septembrie. Acesta a fost al zecelea declin lunar consecutiv, iar indicele negativ este primul din noiembrie 2012 până în prezent. Economiştii estimau scăderea până la zero a indicelui ZEW.

Conform preşedintelui ZEW, Clemens Fuest, recesiunea tehnică este posibilă în Germania - cea mai mare economie din Europa, în condiţiile în care redresarea din zona euro este îngreunată de tensiunile politice din Ucraina şi Orientul Mijlociu, care ameninţă schimburile comerciale.

"Tensiunile geopolitice şi evoluţia economică slabă din unele părţi ale zonei euro, care sunt sub aşteptări, reprezintă o sursă persistentă de incertitudine", a declarat Fuest, adăugând: "Aceşti factori umbresc aşteptările de creştere în Germania".

Indicele ZEW care măsoară situaţia actuală din Germania a scăzut la 3,2 puncte luna aceasta, de la 25,4 în septembrie, iar cel referitor la zona euro - la 4,1, de la 14,2.

Menţionăm că principalele institute de cercetare economică din Germania şi-au revizuit, săptămâna trecută, în scădere, estimările privind ritmul de creştere care va fi înregistrat de prima economie europeană în acest an şi anul viitor, recomandându-le autorităţilor de la Berlin să crească investiţiile publice.

În raportul lor bianual, cele patru institute economice, Ifo (München), DIW (Berlin), IWH (Halle) şi RWI (Essen), estimează că PIB-ul Germaniei va înregistra o creştere de 1,3% în acest an, faţă de un avans de 1,9%, cât preconizau în luna aprilie. Pentru 2015, cele patru institute mizează pe o creştere de 1,2%, aproape jumătate faţă de avansul de 2% preconizat în primăvară.

"Creşterea economică în Germania a încetinit considerabil", susţin cele patru institute economice.

Economia germană a înregistrat o scădere de 0,2% în cel de-al doilea trimestru din 2014, după o creştere de 0,7% în primele trei luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb