Indicele Standard & Poor's 500 - la nivel record, în aşteptarea deciziei Fed

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 octombrie 2013

Indicele Standard & Poor's 500 - la nivel record, în aşteptarea deciziei Fed

Indicele bursier Standard & Poor's 500 (S&P 500), al pieţei americane, a consemnat un nivel record în prima parte a zilei de ieri, acţiunile urcând în aşteptarea deciziei reuniunii de politică monetară a Federal Reserve (Fed). Reuniunea începută ieri se concentrează pe viitorul programului de stimulente economice, respectiv de achiziţii de obligaţiuni care, în prezent, însumează 85 de miliarde de dolari lunar.

În opinia specialiştilor, Fed (banca centrală americană) va decide în reuniunea programată să se încheie astăzi, să menţină programul de stimulente, mai ales că unele date economice publicate recent nu sunt favorabile.

Indicele S&P 500 a urcat cu 0,3% la ora 11.43, pe piaţa din New York, ajungând la 1.766,53 puncte. Recordul precedent a fost stabilit luni: 1.762,11 puncte.

S&P 500 a urcat în 12 din ultimele 14 sesiuni bursiere (încheiate în 28 octombrie), în condiţiile în care numeroase companii americane au raportat rezultate financiare peste aşteptări pentru trimestrul al treilea, iar semnele de încetinire a creşterii economice au alimentat pariurile că Fed îşi va menţine la nivelul actual programul de achiziţii de obligaţiuni până în trimestrul întâi din 2014.

Sunt, însă, şi voci care spun că ar fi posibilă o reducere a programului de stimulente în luna decembrie a anului curent. "Calendarul reducerii programului de stimulente este încă deschis dezbaterii", declară, potrivit USA Today, Steven Ricchiuto, economist şef pentru SUA în cadrul "Mizuho Securities".

De la începutul lui 2013, indicele S&P 500 a câştigat 24 de procente, aceasta fiind cea mai bună evoluţie anuală din ultimul deceniu.

Amintim că, la reuniunea precedentă a Fed, desfăşurată la sfârşitul lunii septembrie, instituţia a decis să menţină programul de achiziţii de obligaţiuni la 85 de miliarde dolari lunar, deşi aşteptările indicau reducerea acestuia cu 5-10 miliarde dolari. De la momentul respectiv, economia a fost afectată de blocajul parţial al activităţii guvernului federal, generat de lipsa bugetului. În perioada respectivă, administraţia a amânat publicarea unor date economice care, anunţate ulterior, s-au dovedit a fi nefavorabile. În condiţiile date, analiştii nu aşteaptă reducerea stimulentelor Fed în reuniunea de politică monetară începută ieri.

Dolarul avea un curs de 1,3768 unităţi/euro ieri, la ora 12.02, pe piaţa SUA, mai mare cu 0,1% faţă de ziua precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb