Indicii au revenit pe plus, deşi lichiditatea a scăzut considerabil

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 noiembrie 2016

Indicii au revenit pe plus, deşi lichiditatea a scăzut considerabil

Şase dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri apreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 14,5 milioane de lei (3,2 milioane euro), mai mic decât miercuri (8,1 milioane de euro).

"Şedinţa de astăzi (ieri, n.r.) a fost una cu creşteri uşoare ale majorităţii indicilor şi cu o lichiditate extrem de scăzută. Indicele BET a urcat cu 0,23%, ajutat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), +0,91%, singurele care au avut o creştere apropiată de 1%. Cea mai mare variaţie de preţ a fost însă cea a acţiunilor Erste Bank (EBS), -1,22%. Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a fost de doar 3 milioane de euro, la care s-au adăugat circa 150.000 de euro în tranzacţii cu certificate", arată brokerii de la Prime Transaction.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile BRD, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 2,16 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri BRD a fost de 11,1 lei/unitate.

Acţiunile "Banca Transilvania" (TLV) au crescut cu 0,21%, la 2,35 lei/unitate, în urma unui rulaj de 1,8 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "Fondul Proprietatea" (FP) de 1,7 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,794 lei/unitate, în stagnare.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 1,12 milioane de lei. Cotaţia SNG s-a apreciat cu 0,42%, ultimul preţ fiind de 24,15 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate două tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, de 2,4 milioane lei, a fost realizată cu titluri SNG, la preţul unitar de 24,05 lei, în stagnare.

De asemenea, a fost încheiată o tranzacţie "deal" cu titluri TLV, de 1,4 milioane de lei, în scădere cu 0,64%, la preţul de 2,33 lei/acţiune.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,21%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a stagnat.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,2%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a stagnat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb